Nyheter > Två svenskar skidar mot Sydpolen

Två svenskar skidar mot Sydpolen

Både Aron och Johanna har erfarenheter av tuffa strapatser och äventyr.

Det här kommer att bli Arons kallaste och farligaste äventyr, han kallar det för Pole of Hope. Han kommer att använda sig av en sitski och planerar att bli den förste rullstolsburne som tar sig till Sydpolen på skidor. Hans mål är att samla in 6,4 miljoner SEK till barncancerfonden, för varje 10 kr som doneras får han skida en meter och för varje som blir  månadsgivare till Barncancerfonden får han skida 700 meter. Så för att få skida hela sträckan behöver han hjälp att få in pengar.

Läs mer om expeditionen och hur du kan bidra


Foto: Anna Lovehed

Johanna Davidsson, blev 2014 tillsammans med sin storasyster Caroline utsedd till Årets kvinnliga äventyrare efter att de korsat Grönland på längden. Nu kommer hon däremot att skida ensam till Sydpolen som en SoloSister.

Johanna startar vid Hercules Inlet och planen är att hon ska ta sig in och ut till och från polen på egen hand, hon kommer inte att ha hjälp av depåer eller vinden till polpunkten utan har med sig all mat och utrustning själv. Ingen svensk kvinna har gått till sydpolen ensam, Johanna hoppas att bli den första. När hon nått Sydpolen finns depå med kiter, skidsegel och mer segelvänliga skidor att hämta och med vindens hjälp ska hon ta sig tillbaka till Hercules Inlet där hon startade.

Läs mer om Johanna och hennes expedition

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in