Nyheter > TV-tips: Världens natur Blue Planet II - ...

TV-tips: Världens natur Blue Planet II - söndag 4 mars

Foto: Charles Fischer

För drygt 20 år sedan gjorde BBC en serie om vår planets hav, The Blue Planet. Nu har teamet återvänt till haven, som täcker 70 procent av jordens yta, men som ändå är det område som är minst utforskat. Men tack vare ny teknologi kan man nu dyka djupare och stanna längre och därmed lära sig mer om djuren som lever i haven. Svensk berättare är Henrik Ekman. 

För i haven lever några av de mest spektakulära djuren på planeten och där förekommer också några av de mest spektakulära händelserna. Det finns havsvarelser med överraskande intelligens som lever komplicerade liv som till viss grad påminner om människans.

Under de fyra åren som produktionen pågick utförde BBC-teamet 125 expeditioner, besökte 39 länder och filmade på alla kontinenter. Teamen tillbringade mer än 6 000 timmar under vattnet och filmade allt från våra närmaste stränder till djupaste dalar.

Seriens sju avsnitt handlar om havets olika delar. Ett avsnitt handlar om oceanens livsmiljö och är inspelat i Sydafrika, Egypten, Australien, Indien, Mexiko, Nya Zeeland, Japan, Norge och Svalbard. Ett annat avsnitt handlar om korallreven och är inspelat i Egypten, Borneo, Australien (Stora Barriärrevet), Indonesien, Maldiverna, Polynesien, Filippinerna och Bahamas. Och ytterligare ett handlar om de gröna haven och är inspelat i Australien, Sydafrika, Kalifornien, Norge, Alaska och Kuba.

Du kan även titta på de sex Blue Planet 2-avsnitten med Sir David Attenboroughs som speaker i SVT Play från kl 02.00 4/3 (avsnitt 1), 11/3 (avsnitt 2), 18/3 (avsnitt 3), 25/3 (avsnitt 4), 1/4 (avsnitt 5) och 8/4 (avsnitt 6).

När:
SVT2 söndag 4 mars 2018 kl 19.00, Världens natur: Blue Planet 2 (1:6)

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!