Nyheter > Transalpine Run 3:e september

Transalpine Run 3:e september

“Fyra länder, två löpare, en vecka – en dröm!” Det 13:e GORE-TEX® Transalpine-Run, som pågår mellan den 3:e till 9:e september 2017, kommer ännu en gång att ge ett värdigt avslut till en spännande trailrunningsäsong. I år är det en ny anpassad version av West Route med en ny startplats och ett nytt etappmål som aldrig tidigare funnits med i Transalpine-Run. Cirka 300 lag från mer än 30 länder kommer att ta sig an de sju etapperna som totalt består av 270 kilometer löpning och nästan 16,500 höjdmeter. 11 lag kommer från Sverige.

Transalpine-Run är en av de största utmaningarna för löpare från hela världen. Branta bergstoppar, krävande nedförsbackar, lummiga dalar – banan erbjuder allt som gör trailrunning till en så fantastisk sport. Som sponsor av eventet ser jag personligen fram emot den internationella stämningen som uppstår när löpare från mer än 30 länder ansluter till tävlingen. Det kommer att bli en oförglömlig vecka för alla,” säger Jürgen Kurapkat, som är ansvarig för PR och sponsring för GORE BIKE WEAR® / GORE RUNNING WEAR® och som själv deltagit 12 gånger i Transalpine-Run.

Den 13:e upplagan av tävlingen börjar den 3:e september och för första gången sker starten i byn Fischen im Allgäu i Bayern, Tyskland. Rutten tar löparna från Allgäu- alperna, över den österrikiska gränsen till Lechtal- alperna, med stopp i Lech och St. Anton am Arlberg, innan de fortsätter till Landeck och över den schweiziska gränsen till Samnaun och Scuol, två byar i kantonen Graubünden. Steg sex och sju tar löparna in i Italien där de besöker byn Prad/Prato bredvid det legendariska Stelviopasset innan de når mållinjen i Sulden/Solda vid foten av det mäktiga berget Ortler. Totalt springer löparna över 270.5 kilometer och klättrar 16,453 höjdmeter.

Bland höjdpunkterna under detta års West Route, som inkluderar några helt nya element, är det häpnadsväckande ravinen Uina med sina branta bergsväggar och snirkliga tunnlar. Ravinen kännetecknar etapp sex tillsammans med en vacker ny del av ”singletrack” från Glurns via Soles upp till Lichtenberg slott. Denna nya etapp har utvecklats i nära samarbete med trailrunningexperter i Prad/Prato och är utan tvekan en av de vackraste och mest spännande partierna av den anpassade West Route.

Den sjunde och sista etappen i tävlingen är en höjdpunkt i sig själv. Från Berglhütte tar rutten löparna upp genom dalen Tabarettatal till åsen Tabarettascharte, 400 meter nedanför glaciärerna i den nord-västra delen av Ortler, som blickar ut över det iögonfallande Prayer-Hütte. Ortlers berömda norra del förblir synlig hela vägen genom sträckan till mållinjen i Sulden/Solda.

Mer information om loppet.

Här är startlistan.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in