Nyheter > Träningsprogram för bättre folkhälsa

Träningsprogram för bättre folkhälsa

Flera undersökningar pekar åt samma håll och det är ett faktum att barn och ungas stillasittande på sikt kommer bli ett stort problem för folkhälsan. Reseföretaget SkiStars populära snögubbe Valle är numera en del av företagets satsning på att bidra till samhällsnytta. Med Valle som förebild ska SkiStar bland annat bidra till att stärka barns välmående och hälsaNu lanseras enkla träningsprogram framtagna tillsammans med Susanne Wolmesjö för att inspirera till rörelsepauser hemma, i skolan eller på jobbet. 

- Att inspirera till rörelse i alla dess former är något som ligger oss varmt om hjärtat och vi är stolta över att kunna lansera ett lekfullt träningsprogram som alla kan utföra i princip överallt. Vi har varit noga i framtagandet av rörelserna och gjort detta i samråd med Susanne Wolmesjö. Susanne har en gedigen erfarenhet av hur viktigt det är med rörelse för att vi människor ska fungera och vara hållbara, säger Linda Morell, PR Chef och en av Valles alla eldsjälar.

Träna med Valle kan barn enkelt ta del av genom Valles App eller på YouTube. Det är 8 stycken 5-minuter långa träningsprogram anpassade för alla och de kan enkelt utföras hemma, i skolan eller på arbetsplatsen. Träna med Valle är framtaget i samarbete med True Stories.

-Det är förmodligen viktigare än någonsin att inspirera till rörelsepauser i vardagen så det har varit väldigt betydelsefullt att vara delaktig i att ta fram rörelserna till Träna med Valle. Jag vet hur rörelse kan underlätta inlärningen, öka kreativiteten, sänka stressnivån, förbättra koordinationen och öka självkänslan, säger Susanne Wolmesjö, VD och grundare av Education in Motion och författare av bland annat boken Smarta rörelser.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in