Artiklar > Test: Capture Camera Clip v2

Test: Capture Camera Clip v2

Ett kickstarterprojekt som hittills fått över 8000 stöttare är Peak Designs Capture Camera Clip v2, ett aluminiumfäste som du kan sätta på din ryggsäcksrem eller midjebälte för att enkelt komma åt kameran.

Syftet är att du ska kunna vara fysiskt aktiv utan att riskera att kameran slår i något, vilket lätt händer när du till exempel har den i en halsrem.

Att sätta kameran i fästet gör man genom att skjuta in kameran i fästet tills man hör ett litet klick. Det är en hyfsat enkel manöver som tar lite tid att lära sig men som i slutändan går väldigt fort att utföra.Kameran sitter säkert och kan släppas lös med ett enkelt knapptryck. Knappen går att låsa så att du inte råkar trycka på den av misstag. Fästet är robust men väger väldigt lite.Att ha kameran på ryggsäcksremmen är bekvämt och smidigt, då du slipper packa ner den i ryggsäcken eller ha den slående mot bröstet när du går. När du ser ett motiv du vill plåta kan du på bara ett par sekunder ha kameran redo. För dig som har med dig mer än en kamera när du fotograferar är Capture Pro bra då kamerorna inte behöver bråka om utrymme i ryggsäcken. Dessutom så avlastar det en del tyngd från ryggen.Med mindre objektiv är Capture Pro utmärkt. Kameran sitter stabilt och slår aldrig mot bröstet eller benen. Du når enkelt fästet och genom bara ett knapptryck har du kameran redo i dina händer. Bär du dock ett större objektiv kan det efter ett tag bli obekvämt. Speciellt om du fäster kameran vid ett bälte runt midjan, då kameran lättare slår mot benen när du går och då kamerans tyngd börjar märkas.Capture Camera Clip v2  underlättar lika mycket för amatörfotografen som för den professionelle. Att alltid ha sin kamera redo i ett säkert och stadigt fäste är inte bara smidigt utan även väldigt bekvämt.

Priset för fästet ligger på 629 kr. 

Peak Design

Återförsäljare

Här är en instruktionsvideo.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in