Ta fram sherpan i dig

ECCO introducerar den optimala kollektionen för alpinister – här finns allt du behöver för dina vandringar under våren och sommaren 2008.

Av: ulindh

I ECCOs X-serie ingår Xpedition, Xplorer, Xfactor och numera också den nya sandalen Xpedition. Tack vare det unika Yakskinnet, Receptor-tekniken, den direktgjutna mellansulan av PU och Vibram® All Terrain-yttersulan tar den här kollektionen fram sherpan i dig. Jakoxen, det i världsklass bästa djuret på bergsklättring, skyddas av sitt unika skinn som gör att den kan klara av så låga temperaturer som -40 gr C. ECCO har förädlat jakoxens unika skinn och kan på så vis erbjuda ett ultimat material för att klara de utmaningar som bergsvandring kan bjuda på.

Alla fyra modeller i X-serien bygger på ECCO RECEPTOR®-tekniken som utvecklades efter den välkända Sirius-expeditionen till Grönland år 2000. Med en av ECCOs andra enastående aktörer, Sirius överlevnadskänga, gav sig Sirius 2000-expeditionen iväg på en storslagen 3 500 kilometer lång vandring genom hela Grönland. Alla de som deltog i expeditionen, bland andra kronprins Frederik av Danmark, lovordade ECCOs Sirius 2000 för dess optimala komfort under extrema förhållanden. Med hjälp av de ovärderliga erfarenheterna från Sirius-expeditionen har ECCO skapat X-serien.

ECCO har också försett X-serien med sin unika direktgjutna PU-mellansula och en Vibram® All Terrain-yttersula.

Som komplement till de populära kängorna Xfactor och Xplorer lanserade ECCO förra hösten Xpedition, den ultimata vandringskängan som kombinerar hållbarhet med bekvämligheten hos en lätt sko. Den här säsongen introducerar ECCO en ny sandal som tar ECCOs X-serie till nya höjder.

”Med sin otroliga styrka som vida överträffar vanligt koskinn, är Yakskinnet det perfekta materialet för prestationsskor” säger Marc Estor, divisionschef för ECCO Performance.



Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Fotproblem vid vandring är inte roligt, här är några tips hur du kan få bukt med en del av problemen. 3 kommentarer
Här kommer tips hur du kan ta hand om dina skor, kängor och gummistövlar. 1 kommentar
Många är på jakt efter den bästa vandringskängan, men hur hittar du den? 2 kommentarer
Här är tips från Staffan Sandberg på vård av vandringskängor.
Vandrartips från cirka 10 besök av en dansk med anteckningsbok och kamera i Sarek NP 1977-2009 - på tillempet svensk! 13 kommentarer

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...