Nyheter > Svenska Turistföreningen får ny ...

Svenska Turistföreningen får ny generalsekreterareSTF:s nya generalsekreterare Maria Ros Jernberg. Foto: Julia Jernberg

Magnus Ling, nuvarande gs/vd berättade redan i höstas att han skulle avgå till sommaren 2020. Detta efter nio år på posten. Rekryteringsprocessen har varit lång och gedigen med många sökanden. Nu står det klart att Maria Ros Jernberg är STFs nästa ledare. Hon tillträder efter sommaren.

Maria är sedan 2016 vice generalsekreterare för STF med ansvar för föreningsutveckling och kommunikation. Hon har en gedigen bakgrund som chef och ledare i flertalet företag och organisationer, bland annat Giva Sverige (fd FRII), Amnesty och The Body shop. Hon har även arbetat på TV4 och har många års erfarenhet som konsult.

- Det var många sökanden och oerhört tuff konkurrens ända in i slutet av processen. Men när alla tester och intervjuer var klara stod det tydligt att Maria var den starkaste kandidaten. Hon har varit en viktig nyckelspelare i STFs strategiska utveckling under de fyra senaste åren och vi får nu en generalsekreterare som med stor kompetens kan ta vid när Magnus Ling avgår som gs/vd, säger Peter Nygårds, ordförande i STF.

– STF är en fantastisk organisation med en enorm bredd som på olika sätt ger människor möjlighet att upptäcka vårt fantastiska land. Våra boenden och aktiviteter ger människor en möjlighet att uppleva unika miljöer i allt från fjällvärld till skärgård, inland och storstad. Den kanske viktigaste beståndsdelen är dock allt engagemang och alla eldsjälar – människorna som tillsammans lägger grunden för allt det vi gör. Det är medlemmarna, våra gäster, värdarna på våra boenden, alla de ideella krafterna och våra anställda. Tillsammans är vi STF, säger Maria Ros Jernberg.

Under Marias år som vice generalsekreterare har föreningen växt i antal medlemmar efter flera års negativ medlemsutveckling, engagemanget har stärkts, vandringens dag har lanserats, många fina boenden har anslutit sig och STF har lagt grunden till svemestertrenden. Sedan kom coronautbrottet. 

- Marias stora engagemang för STF borgar för att verksamheten kommer att fortsätta utvecklas positivt, även om den ekonomiska kris som pandemin nu orsakar för såväl STF som stora delar av samhället kommer att medföra stora utmaningar, avslutar Peter Nygårds.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in