Nyheter > Svensk damseger i Transalpine run

Svensk damseger i Transalpine run

Det 13:e GORE-TEX® Transalpine-Run avslutades den 9 september i år med en svensk seger. De 23- åriga tvillingarna Sanna och Lina El Kott Helander från Karlstad tog hem förstaplatsen i damklassen efter att ha sprungit 27 mil genom 4 länder.

Det var 300 lag om två som deltog i årets Transalpine-Run för att springa det 270 kilometer långa loppet under en vecka genom alpterräng i Tyskland, Schweiz, Österrike och Italien. Tvillingsystrarna Sanna och Lina El Kott Helander, som tävlade i damklassen, startade tillsammans med resterande lag i Fischen im Allgäu i Bayern, Tyskland och sprang i mål i Sulden/Solda först av samtliga 17 lag som genomförde hela loppet.

”Det bästa var att springa från by till by, det var så vackert med alla nya platser. Det var även så kul att träffa folk från hela världen som har samma intresse som vi”, säger Sanna El Kott Helander.

Systrarna El Kott Helander har varit aktiva inom traillöpning i flera år och är själva med och arrangerar lopp för att inspirera andra till att löpa. Inför Transalpine-Run har de under sommaren satsat på trailrunning i Åre där terrängen är liknande den i tävlingen, men tränar även cykling och paddling för att variera.

Tidigare lopp som systrarna deltagit i har pågått i flera dagar men GORE-TEX® Transapline-Run var det hittills längsta som de tidsmässigt gjort. Trots tuff terräng och inflammation i benen halvvägs genom loppet finns ingen tvekan om nästa års lopp.

”Vi vill springa det nästa år igen, man längtar redan tillbaka!”, säger Sanna El Kott Helander.

Fakta om loppet:

  • Datum: 3 - 9 september 2017
  • Start: Fischen im Allgäu (GER)
  • Stopp: Lech am Arlberg (AUT), St. Anton am Arlberg (AUT), Landeck (AUT), Samnaun (SUI), Scuol (SUI), Prad/Prato (ITA), Sulden/Solda (ITA)
  • 4 länder: Tyskland, Österrike, Schweiz och Italien
  • Bana: 263.8 kilometer / 15,463 höjdmeter uppstigning / 14,368 höjdmeter nedstigning
  • 8 kategorier: Män / Kvinnor / Mixad/ Master Män / Master Kvinnor / Master Mixad (över 40 år), Senior Master Män / Senior Master Kvinnor (över 50 år)
  • Maximalt antal löpare: 300 lag

Läs mer om tävlingen på www.transalpine-run.com.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in