Stockholm Adventure Race

Lördagen 5/9 är det dags för Stockholm Adventure Race. Det blir en hårdrocksodyssé i vackra Tyresö, banan är grym! Vad sägs om sträckor som får oss att tänka på "Fear of the Dark", "Smoke on the Water", "High way to Hell(as)" och "Livin' on the Edge"? Tuffa tag och mycket skoj väntar. Välkomna önskar Stockholm Multisport!

Av: Anna_W

Stockholm Adventure Race 5/9 – en utmaning utöver det vanliga!
Lördagen 5:e september händer det, då går startskottet till årets upplaga av Stockholm Adventure Race, STAR, ett av det absolut tuffaste och mest utmanande sportevenemanget i Stockholm i år! STAR arrangeras av Stockholm Multisport i det natursköna området vid Alby friluftsgård i Tyresö utanför Stockholm och kombinerar grenar såsom:

• Löpning på reflexbana
• Orienteringslöpning
• Paddling
• Moutainbike med och utan orientering
• Coastaleering, orientering med inslag av simning mellan öar

STAR är den 6:e av 8 deltävlingar i Svenska Multisportcupen och kommer även att stå värd för 2009 års Försvarsmaktsmästerskap i multisport.

Kort om STAR 2009 - en hårdrocksodyssé:

Lördag morgon, 5:e september 2009. Klockan är 02:58 och det är becksvart ute. En skara multisportare lyser upp tillvaron med sina pannlampor. Ur högtalarna skrålar Fear of the Dark med Iron Maiden. Alla är taggade för att ge sig ut på första sträckan, Mäktigt Mörker, en reflexbana som direkt sätter löparna på prov. Transportsträckan till och från reflexerna kantas av marschaller och det är härlig känsla att vara ett ljus i detta pärlband av lyktor, som ringlar fram i skogen.

Via orienteringssträckan Skubba till Skrubba (till toner av Spark in the Dark med Alice Cooper) tar vi oss till Skrubba där kanoterna ligger och väntar. Nu kommer vi till en riktig höjdpunkt, Grynnor i Gryningen och det är inte svårt att associera till Smoke on the Water med Deep Purple när vi paddlar fram i morgondimman i riktning mot solen.

Tillbaka vid TC igen. Alby ligger fortfarande stilla och vi tar cyklarna ut på Highway to Hell(as). Hellas natur är ett Mecka för Stockholmscyklister och ska, skröna eller ej, enligt mtb-legendaren Gary Fischer vara en av världens bästa single tracks. Vi svischar fram på asfalt och grus, trixar på tekniska partier över klipphällar och förbi rötter. En alldeles underbar cykling.

Nu kryllar Alby av liv. Starten för Sprint/Korta banan har precis gått. Vi har avverkat alla långa sträckor. Skönt. Vi ger oss ut på en orientering, Full fart runt Flaten och det är inte konstigt att få Run to the Hills med Iron Maiden i skallen i den lätt kuperade terrängen.

Cykling igen. Det känns som om vi precis satt på sadlarna. Jag börjar gnola på Road to Hell med Chris Rea. Vi ska ha ett repmoment halvvägs på sträckan, så vi packar ner skor i ryggan. Längs vägen möter vi andra lag, det får mig att riktigt känna adrenalinet i ådrorna. Raka vägen runt Raksta bjuder på historia i form av Tyresö Slott och när vi stämplar kontroll 6 har vi turen att se ett coastaleerande lag göra ett klipphopp. Så är det dags. Ett stup som vi ska fira oss nerför. När jag kliver över klippkanten fastspänd i linan sjunger jag med till Aerosmiths Livin' on the Edge.

Dags för ytterligare ett roligt inslag, Coastaleering eller plask-orientering. Sträckan är döpt till I Vått och Torrt och vi får nu själva göra det där klipphoppet. Vi dyker i svanhoppsformation till Holy Diver med Dio. Vi ömsom simmar ömsom springer mellan öar och uddar i sjön. Simsträckorna är korta men svalkande.

Nu börjar vi bli rejält slitna. Två sträckor kvar. Vi behåller flytvästarna på och ger oss ut på Sjöstjärnan (Sea of Madness med Iron Maiden), en paddling som går kors och tvärs i Albysjön där det ges många tillfällen att klocka sig mot konkurrenter.

Av med flytvästen och på med draglinan för nu ska vi ända in i kaklet. Flåsiga Finalen är en kort orientering och när vi går i mål under portalen helt utmattade skrålar vi The Final Countdown med Europe.

Nu är det bara att anmäla sig och börja peppa med soundtracket. Korta banan kommer att innehålla godbitarna ur långa banan, ladda med Highway to Hell, Holy Diver, Sea of Madness, Livin' on the Edge och The Final Countdown.

Soundtracket hittar du på: http://open.spotify.com/user/bjorn.volcker/playlist/3SKXR5gY4l6SPy64G1pkx9
För mer information och anmälan, se http://star.stockholmmultisport.se
Välkomna önskar Stockholm Multisport!
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
Petzl har just lanserat en ultralätt pannlampa med uppladdningsbart batteri, var med i vår tävling så har du chansen att vinna en. 1 kommentar
Äntligen är det dags för en ny fototävling! Fotografera någon rolig och fantasieggande stubbe och var med och tävla. Calazo förlag sponsrar med ... 2 kommentarer
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.