Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stekta enchiladas med bönfyllning
Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar utan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost.
Typ:
Förrätt, Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 burk kidneybönor (kan torkas)
4-6 tortillabröd
1dl riven ost, gärna smakrik tex parmesan ( eller torkad ost )
1-2 vitlöksklyftor
En skvätt olivolja
1 nypa salt
Svartpeppar
(+ gräddfil)
Du behöver:
Stekpanna
Stekspade
Gör så här:
- Skölj bönor och mosa dem.
- Riv eller finhacka vitlöken, blanda med bönorna.
- Blanda i riven ost, olja, salt, peppar och låt stå en stund så att smakerna kommer fram.
- Bred ut på tortillabröd och vik dubbelt.
- Stek ca två minuter på varje sida.
- Servera eventuellt med gräddfil.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...