Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Stekpannebröd
Ett bröd som tillagas tunt i stekpannan eller på stekhäll/muurikka. Variera gärna med olika mjölsorter, exempelvis graham-, vete-, råg- eller dinkelmjöl. Variera även genom att tillsätta andra kryddor som chili, ingefära eller örtkryddor.
Typ:
Frukost, Mellanmål
Portioner/mängd:
3 st
Ingredienser:
3 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
+ 2 dl vatten eller mjölk
(+ 2 msk mörk sirap)
Gör så här:
Förbered:
Blanda alla torra ingredienser i en påse som du tillsätter vatten i, du kan även blanda degen hemma till dagstur.
Tillaga:
- Gör tunna bröd, gärna flera mindre istället för ett par stora.
- Stek i stekpanna på låg effekt ca fem minuter på varje sida
- Ät varma med smör på...
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer