Nyheter > Startskottet för 150 dagar med skidåkning

Startskottet för 150 dagar med skidåkning

Tidigt på fredagsmorgonen stod förväntansfulla skidåkare i kö för att ta sina första svängar i Sälen, Vemdalen, Hemsedal och Trysil. Senaste tidens vinterkyla i fjällen har skapat ett vackert vinterlandskap. Nästa fredag 7 december öppnar även VM-orten Åre. Skidsäsongen är lång och avslutas i början av maj.

- Nu är vi igång och ser framemot 150 dagar med skidåkning, spännande event och mycket skidglädje. Vi kickstartar med skidtestarhelg i Vemdalen och Hemsedal och nästa helg blir det skidtestarhelg i Sälen, säger Linda Morell PR-chef på SkiStar.  

Med Åres öppning den 7 december är SkiStars alla skandinaviska skidorter öppna för vintersäsongen. Åre och Trysils skidtestarhelger går av stapeln 13-16 december. 

Nytt på SkiStars skidorter:

  • Sälen: Skandinaviens modernaste 8-stols expresslift öppnar i Hundfjället 14 december. Hundfjället får även nya nedfarter, en SkiStar Fun Ride och utökade snösystem. Flertalet nya boenden byggs och till våren byggstart för SkiStar Lodge Hundfjället.
  • Åre: Den 4-17 februari 2019 står Åre för tredje gången värd till FIS Alpine World Ski Championships, världens näst största vintersportevenemang efter OS. SkiStar är officiell titelsponsor för mästerskapet som blir ett evenemang med en kombination av spännande tävlingar och upplevelser.
  • Vemdalen: Flera nya boenden och fokus på barn- och familjeupplevelser med bl.a. fler Valleshower, nytt barnområde med rullband i Storhogna.
  • Trysil: Fortsätter att utveckla det populära Skihytta-området med ny barnlift, två nya barnbackar med roliga Valle-element och nytt snösystem
  • Hemsedal: Förra säsongens stora succé SkiStar Fun Ride utvecklas med nya element och ljud, även barnområdet utvecklas med ny barnlift och nya barnbackar.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!