Nyheter > Springer Transalpine Run för svensk ...

Springer Transalpine Run för svensk välgörenhetsorganisation

Basisten i rockbandet Freak Kitchen (www.freakkitchen.com), Christer Hysén, deltar i detta års nya löparkoncept GORE-TEX Transalpine Run “RUN 2” där han kommer att springa för välgörenhet. W. L. Gore & Associates (Gore) kommer att donera 50 000 SEK (motsvarande 4800 Euro) till Christers valda organisation, Insamlingsstiftelsen Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Under den 14:e upplagan av Transalpine Run som i år går av stapeln den 2 september, presenteras ett helt nytt koncept – “RUN 2”. Deltagare springer hela loppet, som består av cirka 72 kilometer löpning genom Alperna i två dagar. Detta år har Gore också startat initiativet ”VIP for Charity” Run. För varje VIP som springer de två stegen av Transalpine Run, donerar Gore 4 800 Euro (motsvarande 50 000 SEK) till en välgörenhetsorganisation vald av löparen.

- GORE-TEX Transalpine Run RUN2 ger möjligheten till icke- elitlöpare att delta i detta utmanande äventyr av att löpa två dagar genom alperna. Genom VIP välgörenhetsprojekt vill vi främja en aktiv livsstil och samtidigt stödja de som gör något bra för behövande personer, säger Annette Hanssum, Marketing at Gore.

Välgörenhetslöparen för Sverige är detta år Christer Hysén, tatuerare och basist i Freak Kitchen, som har valt att pengarna ska gå till Insamlingsstiftelsen Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Stiftelsen verkar för att öka livskvalitén och underlätta vardagen för barn och deras familjer som drabbats av sjukdom. Att springa för barnen är det som motiverar Christer mest.

- Jag älskar att springa och jag älskar utmaningar. Stiftelsen gör mycket för att hjälpa barnen och deras familjer att klara av vardagen bättre. Det som motiverar mig mest här är tanken på göra något för barn som har det svårt, som kämpar varje dag för att förbättra deras liv. Det gör att man kan pusha sig själv till nästa nivå, säger Christer.

Starten går den 2 september och avslutas den 8 september.
Läs mer om loppet.


Om Insamlingsstiftelsen Drottnings Silvias Barn- och ungdomssjukhus 

Stiftelsen samlar in pengar som går till olika samarbeten för att kunna tillföra saker, miljöer, upplevelser och aktiviteter som ger glädje och en ökad livskvalitet för barn och unga som vårdas inom Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus verksamhet. Insatserna är till för alla mellan 0 till 18 år som drabbats av fysiska sjukdomar och psykisk ohälsa och ämnar underlätta vardagen för dem och deras familjer. www.barnsjukhuset.nu

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in