Nyheter > Spåra djur i naturen

Spåra djur i naturen

Vintern är ett bra tillfälle att utforska vilka vilda djur som finns i omgivningarna du rör dig i. Är det spårsnö är det enklare men spår kan du ofta se utan snö till exempel längs stigar och vägar. Det är roligt och spännande att se vilka djur som varit ute och sprungit när du är på skidtur eller vandring. 

De flesta djur är rädda för dig och de rör sig helst tidig morgon eller kväll. Vildsvin är exempelvis mest aktiva på natten.

När det är nysnö kommer du bli förvånad över hur många som rört sig runt knuten, kanske en hare hoppat förbi, eller ett rådjur varit framme. Är det räven som raskat över isen.. eller någon annan.

Ser du spår som du tycker är svåra att bedömma så kan du ta en bild på det och lägga något bredvid att jämföra med, en nyckel, vante eller tändsticksask eller liknande.

På jägarförbundets sida finns tecknade spårbilder i pdf-format som riktar sig mer till barn och ungdomar. Deras Viltapp finns också att ladda ner till både Android och i-phone. Det finns förstås också böcker att köpa eller låna på bibliotek.

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar