Nyheter > Sören ska vintercykla längs med hela ...

Sören ska vintercykla längs med hela Sveriges kustlinje

Sören Kjellkvist ska vintercykla längs med hela Sveriges kustlinje från Haparanda i norr till Smygehuk i söder, sedan vidare upp längs med västkusten för att slutligen nå målet i Strömstad.

Cyklingen startar idag den 27 november klockan 09.00 från stortorget i Haparanda.

Det cyklas alldeles för lite på vintern i Sverige. Vi kan alla göra en insats för både klimat, hälsa och plånbok genom att ställa bilen och ta cykeln, även på vintern. Sören har nu gjort sig av med sin bil och istället skaffat sig en el-cykel.

–  För att verkligen testa att det går bra att även cykla vintertid så vill jag cykla längs med hela Sverige nu i vinter. Det enda som skiljer sig mot cykling på sommaren är egentligen dubbdäck och en riktigt bra belysning. Elcyklarna har utvecklats enormt tekniskt sett och är nu ett fullgott alternativ till bilen, säger Sören

Sören cyklar i samverkan med Naturskyddsföreningen i skolan och det pedagogiska temat kommer att vara klimatsmart mat. För att synliggöra problematiken med just matsvinn så kommer Sören under cyklingen bara äta mat där Bäst-före-datumet redan har passerats. I ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger man 107 kilo matavfall (fast och flytande) per person och år. Det är nästan två kilo i veckan och verkligen helt i onödan!

Svenska skolor kan dagligen följa äventyret och samtidigt aktivt arbeta med klimatsmart mat samt kontakta Sören direkt för att ställa frågor. Vidare så går det bra att boka Sören för besök, om man är en skola som ligger längs med Sveriges kustlinje, och i samband med att Sören passerar där.

Till hemsidan och bloggen samt nuvarande position.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-11-27 09:54   luleå
Tja det är ju fritt fram för den som vill äta gammal mat, men jag gör det inte. Svammel med alla dessa mat stålmän som poppar upp då och då.
 
Svar 2017-11-27 10:06   mekelund
Jag äter inte heller gammal mat. Men här var det ju frågan om mat där Bäst-före var passerat, vilket inte är synonymt.
 
Svar 2017-11-27 21:26   ludvig_svensk
Man behöver inte vara stålmannen för att äta mat som passerat bäst-före, det räcker med att du är dig själv. Därefter kan du titta, lukta och smaka på maten för att avgöra om den är duglig, vilket den i princip alltid är.
Häromdagen åt jag grädde som var en månad för gammal från öppnad förpackning, och i somras åt jag creme fraiche som var 3 månader för gammal. Allt smakade bra och jag mådde bra både då och nu.
 
2017-11-28 06:09   luleå
Ni får gärna smaska i er gammal mat för mig men som sagt jag är jägare och fiskare och här äts inte gammal mat. Var och en får som sagt göra som man vill...vi lever ju inte i Nordkorea heller haha
 
2017-11-28 06:37   Calexico
Varför inte bara hojja och va glad? Måste han söka bekräftelse och rädda världen varje gång han ska ut nåt äventyr?
 
Svar 2017-11-29 18:38   Påväg
Tänkte samma sak... kan tillägga att den stor hjälten är den som utan att söka bekräftelse dagligen gör en insats genom att cykelpendla och fundera över allmänt slöseri. Men för all del cykla på och lycka till Sören!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in