Nyheter > Slog två Guiness världsrekord på cykel

Slog två Guiness världsrekord på cykel

Jonas Deichmann, som startade sin cykling i Portugal den 2 juli i år. Cyklingen till ryska Vladivostok tog honom exakt 64 dagar, 2 timmar och 25 minuter – sex dagar kortare än beräknat.

– Att äntligen komma fram känns helt fantastiskt! Jag har verkligen jobbat hårt för att slå mina världsrekord. Det var riktigt tufft att cykla genom både snö, regn och blåst genom Sibirien – men nu är det äntligen över, säger en lycklig Jonas Deichmann.

Totalt har Deichmann cyklat 16 000 km. Det första världsrekordet för snabbaste cyklingen genom Europa klarade han på 25 dagar, 3 timmar och 38 minuter, vilket betyder att han slog det gamla rekordet med nästan fem dagar. Nu har alltså Deichmann två världsrekord att glädjas över:

– Det är verkligen en dröm som blir sann, att slå två världsrekord. Helt otrolig känsla.

Det har gått att följa cykelresan live genom en karta med GPS-signal på Deichmanns hemsida www.eurasiachallenge.com samt via hans Facebook-sida som har haft flera tusen följare.

Deichmann samlade under sin resa även in pengar till den humanitära organisationen TDA Global Cycling Foundation, som ger bort cyklar för att bidra till samhällsutvecklingen i Afrika och Indien.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar