Skidanläggningarna börjar öppna upp

Nu är det dags att damma av skidutrustningen, kyligare luft på ingång över hela landet och skidanläggningar börjar öppna upp. Snökanonerna går för fullt på flera platser.

Av: ulindh

Nu är det dags att damma av skidutrustningen, kyligare luft på ingång över hela landet och skidanläggningar börjar öppna upp. Snökanonerna går för fullt på flera platser.

Skidanläggningarna börjar köra snökanonerna i backarna och till längdskidspår. Det arbetas febrilt för att komma igång så snart det bara går så att alla skidsugna ska komma ut.

På Snörapporten går det att följa och se vilka skidanläggningar som är öppna och hur många backar samt liftar som är igång.

För allas trygghet i backen är det bra att vara uppmärksam, visa hänsyn och anpassa farten i backen. Fler bra regler finns att läsa i SLAO:s lilla gula.

På SMHI finns en snödjupskarta som uppdateras varje dag, det går också att se ett historik från 2009 och framåt.

Till Snörapporten.

Till SLAO:s lilla gula.

Diskutera skidåkning.

Läs mer

Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
Frågor angående ”rätt” vildmarksutrustning ökar. Vissa föremål är “nödvändiga” men de finns massa varianter! Hur lång turen är spelar roll men det ... 7 kommentarer

Vasaarenan på turskidor

7 dagars tur i februari vid Vasaloppets spår. 5 kommentarer

Dramatisk vintertur

Den senaste tiden har det blåst mycket, och det kommer så att fortsätta några dagar till! Ni som känner för att läsa om stormar i den trygga ... 4 kommentarer
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.