Nyheter > Sju nya Guldturer i Funäsfjällen

Sju nya Guldturer i Funäsfjällen


Paus på fjället. Foto: Jocke Lagercrantz

Funäsfjällen är ett av Sveriges bästa områden för lättillgängliga fjällupplevelser. Nu lanseras sju helt nya dagsturer för vandring och löpning. Vi vill att gästen ska få fler möjligheter att njuta av bybornas egna favoriter på ett hållbart sätt, säger Petter Eurenius, Destination Funäsfjällen.

I projektet Affärsdrivande Multiarena som drivs under 3 år skapas bättre hållbarhet och kvalitet på spår och leder i känslig fjällnatur. Det gäller vandringsleder, mtb, paddling, ridning, skoter och längd i Funäsfjällen. Ett ansvarstagande för fjällmiljön har resulterat i att, utöver årets lansering av sju nya Guldturer för vandring, så har leder också tagits bort. 

Det blir alltmer populärt att besöka oss, men det får inte ske på bekostnad av naturen. Vi som destination har ett stort ansvar att bevara och skydda vår fjällvärld. Därför hållbarhetssäkrar vi alla vandringleder, säger projektledare Petter Eurenius.   

Hållbarhetssäkringen handlar om att förstärka leder, dränera blöta partier, i vissa fall spånga, dra om leder från känsliga naturområden och på några håll stänga leder där man anser att 60-årsperspektivet som man jobbar utefter inte uppfylls.

Ihop med lanseringen av de nya turerna, Tännäsberget, Svanåkläppen, korta bergsturen i Funäsdalen, Byturen i Bruksvallarna, Päråkerstigen, Baggården-Fiskhålsgraven i Messlingen & Andersborg-Lillskarven, så har en ny vandringsguide utkommit.

- Att vandra i fjällen är det bästa som finns för många av oss, vår nya vandringsguide hoppas vi ska ge gästen värdefull information för fantastiska sommarupplevelser, säger Petter Eurenius.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-07-15 09:52   kurwi
Länk: https://www.funasfjallen.se/sommar/7-nya-guldturer-i-funasfjallen/
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in