Nyheter > Simone Moro föreläser i Stockholm

Simone Moro föreläser i Stockholm

Den 29:e september bjuder Addnature och The North Face in till ett spännande föredrag på Chinateatern i Stockholm. Den italienske bergsklättraren Simone Moro kommer att berätta om sin passion för att bryta ny mark bland bergen och vi kommer att få höra några av höjdpunkerna från hans snart 35 år långa karriär som klättrare. Föreläsningen är gratis men biljett behöver bokas se längre ner.

Det är inte lätt att bestiga ett berg som är över 8000 meter, och att göra det under vintern är bland det mest krävande som går att göra i alpina sammanhang. Simone Moro har nått toppen på tre 8000 meters berg på vintern och nu kommer han till Sverige för att berätta sin historia.

Sedan sin första vinterbestigning av Shisha Pagma, som ligger 8027 meter över havet, har han gjort några riktiga avtryck i alpinismens historieböcker. Dessa är den första vinterbestigningen av Makalu, som ligger 8463 meter över havet, samt Gasherbrum II, som ligger 8035 meter över havet. Alla bestigningar har skett snabbt och lätt, utan syrgas och utan sherpa på hög höjd. Det sättet kallas för alpin stil och är den stil som anses mest respekterad bland världens alpinister.

- Med Simone Moro fortsätter vi vår tradition att bjuda in världen mest legendariska äventyrare till Sverige. Detta gör vi för att inspirera och locka folk till att ta steget bortom det bekväma livet innanför tullarna. Något som Simones föredrag “A life of exploration” är ett mer än lysande exempel på, säger Calle Ringborg, eventansvarig på Addnature.

Föreläsningen är gratis och äger rum på China Teatern i Stockholm den 29 september 2014.

Biljetten bokas här

På Youtube finns flera smakprov på Simones äventyr exempelvis den lyckade bestigningen av Gasherbum II.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-09-29 22:44   Pär Berglund
Otroligt intressant och kul föreläsning om vad äventyr är. Simone känns på riktigt!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!