Nyheter > Så kan du göra ditt år till friluftslivets ...

Så kan du göra ditt år till friluftslivets år – ett äventyr i veckan


Reflexvandring med barn. Fotograf: Niclas Vestefjell

2021 är Friluftslivets år. Sedan pandemin bröt ut har intresset för friluftsliv exploderat. För den som vill göra sitt år till friluftslivets år startar nu Friluftsfrämjandet maraton-kampanjen Veckans Äventyr. Ett äventyr i veckan skickas ut till dem som signar upp med massor av inspiration – vecka efter vecka, hela året.

–För Friluftsfrämjandet är egentligen varje år friluftslivets år, så ingen är nöjdare än vi att i samband med denna satsning dela med oss av allt vi kan för mer tid i naturen. Vi firar Friluftslivets år med kampanjen Veckans äventyr där vi skickar ut Veckans äventyr, direkt i mejlkorgen, en gång i veckan. Dessutom får du utmaningar, tips och inspiration till att få in lite mer friluftsliv och äventyr i vardagen, ensam eller tillsammans med andra, stora som små. Veckans äventyr är en chans för dig att göra 2021 till Friluftslivets år du med, säger Cajsa Rännar, redaktör för Friluftsfrämjandets Veckans äventyr.

–Efter det gångna året som helt präglats av covid-19, och som fört med sig ett superintresse för friluftsliv kan man tro att det är med detta som bakgrund man bestämt att 2021 är Friluftslivets år. Ett sådant sammanträffande hade ingen kunnat föreställa sig när satsningen spikades, för många år sedan. Men friluftslivet har kanske aldrig varit så viktigt som just nu. Naturen förlänger våra vardagsrum och ger oss ett tryggt livsrum för stillsamma stunder, för vandrande möten, för motion och för lek. När naturen nu behövs mer än någonsin, tar vi på oss uppdraget att visa ännu fler vägen dit. Veckans äventyr är en del av det, och vi hoppas att många hakar på, säger Cajsa Rännar.

Vill du ha ett nytt äventyr i veckan anmäler du dig här.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in