Nyheter > Rockmusikerna ger ut bete för att rädda ...

Rockmusikerna ger ut bete för att rädda gäddbestånden

Kampanjen Ge fan i våra vatten har blivit en stor succé. Sportfiskarna lanserar nu Sveriges förmodligen hetaste gäddbete, Strike Pro Buster Jerk, i en särskild "Ge fan i våra vatten edition". Betet är signerat av Erik Ohlsson/Millencolin och Dregen/Backyard Babies. Hela överskottet går direkt till ett gäddforskningsprojekt.

Kunskapen är dålig om svenska gäddbestånd och på senare år har gäddan gått tillbaka kraftigt på ostkusten. Inom kort presenteras det första av de projekt där de insamlade medlen från Ge fan i våra vatten satsas. Redan nu kan vi avslöja att det blir ett gäddforskningsprojekt. Hela överskottet från försäljningen av Buster Jerk i specialutförande kommer att gå direkt till gäddforskning.
- Att få designa ett eget bete var jätteskoj. Att pengarna dessutom går till viktig forskning om gädda känns naturligtvis helt rätt, säger Erik Ohlsson.

Förväntningarna är stora på det nya betet.
- Framförallt i grumliga vatten tror jag att det är ett kanonbete, menar gäddfiskeprofilen Stefan "Trumman" Trumstedt från redskapsföretaget CWC som tagit fram betet åt Sportfiskarna.

- Gäddan är den viktigaste fisken för det svenska sportfisket och vårt företag. Att få vara med och bidra till gäddbeståndens framtid är en ära för oss, säger Leif Collin från CWC.

Ge fan i våra vatten har hittills samlat in drygt 200 000 kr till fiskevård.
- Vi kommer att presentera gäddforskningsprojektet tillsammans med forskare och musiker i maj, berättar Sportfiskarnas projektledare Joel Norlin.

Buster Jerk Ge fan i våra vatten edition kan köpas på www.sportfiskarna.se/gefan
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in