Nyheter > Robin Trygg har klarat Mt Everest från både ...

Robin Trygg har klarat Mt Everest från både nord- och sydsidan

Robin är nere i Himalaya för att ta sig an två av världens högsta berg, Cho Oyu som med 8201 m är världens sjätte högsta berg, och Mt Everest som med 8848 m är världens högsta berg, under en och samma expedition. Under eftermiddagen den 7 maj stod Robin på toppen av Cho Oyu och tidigt på morgonen den 20 maj stod Robin alltså för andra gången på världens högsta berg Mt Everest. Därmed blev han förste svensk att ha klarat att bestiga toppen från både nord- och sydsidan.

- Jag nådde toppen av Everest 06.35 lokal tid och det kändes otroligt häftigt att få nå toppen för andra gången. Det blev en snabb bestigning som känns ordentligt i kroppen men jag är otroligt glad. Jag har nu firat med spaghetti i baslägret och jag ska snart få välbehövlig sömn. Jag är otroligt glad men väldigt väldigt trött. Jag har tappat många kilon och kroppen värker. Men jag är glad, säger Robin.

Årets bestigningar av Cho Oyu och Mt Everest gjordes från nordsidan/Tibet och med syrgas. Robins tidigare bestigning av Mt Everest skedde 2011 och från sydsidan och gjorde honom då till den yngste svensken någonsin på Mt Everest.

Du kan följa Robin i hans blogg.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in