Nyheter > Rekordmånga söker jobb i fjällen

Rekordmånga söker jobb i fjällen

Sedan förra året har antalet sökande till säsongstjänster hos SkiStar ökat med 25 procent. Det är främst svenskar i åldersgruppen 20-25 år. Förklaringen tros vara ett ökat intresse för arbete inom turistnäringen och det faktum att en trygg arbetsgivare, som kan erbjuda ett roligt och utvecklande instegsjobb på arbetsmarknaden, värderas högt av många unga.

Rekryteringsprocessen är i full gång och sista ansökningsdag är den 1 september. Behovet av säsongsanställda på de fem SkiStar destinationerna i Sverige och Norge är likt tidigare säsonger drygt 2 000 personer. Generellt är det ca 60 procent återkommande medarbetare och 40 procent som nyrekryteras inför varje säsong.

-Halvvägs in i ansökningsperioden ser trenden mycket positiv ut och en av anledningarna är att vi erbjuder flera olika sätt att söka jobb hos oss. Det har exempelvis blivit mycket populärt att använda videofilmer i sin ansökan. Vi erbjuder också för första gången i år möjlighet till en personlig videointervju direkt i ansökan på webben. Förutom våra digitala ansökningsmöjligheter så finns också möjligheten att träffa oss personligen på olika platser under kommande vecka, säger Camilla Sundqvist, Rekryteringsansvarig SkiStar AB.

I samarbete med arbetsförmedlingen finns SkiStar på dessa orter. På flertalet platser genomförs speedintervjuer på plats.

Mora: 23 aug

Åre: 24 aug

Gävle: 25 aug

Stockholm: 26 aug

- Vi ser positivt på att anställa unga medarbetare. För många som söker till oss är detta deras första riktiga jobb. Ungdomar har idag problem att ta sig in på arbetsmarknaden och skaffa arbetslivserfarenhet. En anställning på någon av våra destinationer stärker CV:t eftersom man lär sig att vara serviceinriktad och lösningsorienterad, egenskaper som idag värdesätts högt av de flesta arbetsgivare, avslutar , Camilla Sundqvist.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!