Recension: ThermaCell värmesulor

Under några veckor har Utsidan testat värmesulor i olika skor och vid olika temperaturer.

Av: ulindh

Under några veckor har jag testat värmesulorna. De är enkla att använda och laddas upp med ström, laddningen håller sen mellan 3,5 - 5 timmar beroende på vilken styrka man använder. Reglerar värmen gör man med en fjärrkontroll som har två värmelägen - medium och heat. Mediumvärmen håller ca 37 grader och heat ca 44 grader.

Då sulan är ganska tjock så kan det vara bra att tänka på att skorna ska vara något halv- till helnummer större än normalt, jag har små fötter så jag har oftast något för stora skor.

I mina vanliga vinterkängor fungerade sulorna bra och en lång promenad i minus tio grader var inga problem, fötterna höll sig varma jag stängde till och med av värmen på slutet. När det blev snöslask satte jag dem i gummistövlarna som normalt är riktiga kylskåp när de används i snö. Nu la jag i sulorna på högsta värme ca 10 minuter innan promenaden vilket var skönt när fötterna kom i och under promenaden körde jag på medium och det trängde inte in någon kyla underifrån.

Jag inte testat dem vid skidåkning i backe än men jag ser att där finns det mycket användning just vid liftåkning då tårna brukar bli frusna, att kunna få lite extravärme i pjäxorna just då måste vara skönt. Även vid turer på skidor och skridskor när man ska rasta, då kan man sätta på lite stödvärme till fötterna, det måste vara perfekt.

Sulorna är enkla att flytta mellan olika skor och det följer med en förvaringspåse så att laddare, fjärrkontroll och sulor alltid finns på samma plats.

Ordinarie cirkapris: 1795 kr.

Mer information om sulorna

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Femtonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra" handlar om förpackning. 2 kommentarer
Vi lägger ned mycket tid och pengar när vi ska köpa vandringskängor och pjäxor, men det som kan vara den viktigaste delen i skorna glömmer vi ofta ... 2 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.