RacingThePlanet

RacingThePlanet, med huvudsäte i Hongkong, får härmed meddela att det finns en lokal representant för Skandinavien: Gunnar Nilsson, Uppsala, Skandinaviens mest erfarna (?) ökenlöpare, med hittills 4 ökenlopp.
Gunnar Nilsson:
- Jag har deltagit i RacingThePlanets alla lopp (2 st) hittills. I det första var jag ende Skandinav, och i det andra hade jag sällskap av en norrman.

Av: ulindh

Jag har nu sprungit i 3 öknar. Den ena öknen är inte den andra lik. Det är en fantastisk natur. Anledningen till att jag påtagit mig den här uppgiften är bland annat att jag tycker att fler borde uppleva detta fantastiska.

Man behöver inte alls vara någon superatlet eller träningsnarkoman för att klara av det. Har själv ett BMI på 25 och tränar löpning ca 3 ggr per vecka.
Annars springer jag "vanliga" marathon, har genomfört 46 st sedan -92. I dessa tävlingar kommer jag bland de sista, men på ökenlöpningarna slutar jag på den bättre halvan. Här är det inte bara den rena löpningen som gäller. Här är det fler dimensioner som kommer in. Har man rätt utrustning och mat med sig, kan man hushålla med vattentilldelningen. Och har man tillräckligt jädrar anamma i sig för att mala på dag efter dag i öknen.
Loppen är maximerade till 100 deltagare, så det är mycket mera kontakt mellan löparna både under loppet och sedan man kommit hem.
En annan av mina uppgifter är att få media mera intresserad av RacingThePlanets evenemang. Media är välkomna att följa med på loppen.
Ett filmteam som följer med står högt på önskelistan.
För ett par år sedan visades en film som Dansk TV hade gjort om ett par Danskar i ett annat ökenlopp. När jag berättar för folk vad jag håller på med, är det många som sett detta program. Det märks att även om folk inte kan tänka sig att ge sig på sådant här själva, så är de väldigt intresserade att titta på dylikt.
National Geographic har gjort en film om loppet i Gobi, "The Race of No Return", den har fått ett flertal finna utmärkelser i USA.

RacingThePlanet har tagit till sin uppgift att ta människor till de mest avlägsna platserna på jorden, för att vara med om ett sportevenemang av världsklass. Många av de landskap deltagarna banar sig väg genom kommer en dag att vara exploaterade av turister.

Individuella och lag som deltar i RacingThePlanets evenemang kommer att uppleva en variation av kulturer, från indianer till Mongoler till lokala nomader. Många av dessa kommer med största sannolikhet att vara utdöda i framtiden.

RacingThePlanets deltagare är följande grupper: elit atleter, filmproducenter, skådespelare och skådespelerskor, företagsledare för store företag, läkare, advokater, hemmafruar, militärer, investerare, studenter. Kort sagt alla möjliga människor.
Många deltagare säger att det bästa med tävlingen var deras medtävlande. Många får vänner för livet.

Många som deltar i ett RacingThePlanet evenemang samlar pengar för välgörande ändamål (Racing for Charity, detta förekommer tyvärr inte i Sverige. Ännu) Många är där helt enkelt för att pressa sig bortom vad de trodde vara möjligt. Hur som helst, oberoende av vilket mål man har, så är huvudmålet att korsa mållinjen. Det är resan som räknas.

Som Steve McQueen en gång sade: "Att tävla är livet. Allting före och efter är bara väntan."

RacingThePlanet är stolta att få presentera 4 Deserts®, sportevenemang av världsklass i världens 4 största öknar: Sahara i Egypten, Gobi i Kina, Atacama i Chile och Antarctica.

För mera information finns följande kanaler:
Gunnar Nilsson , tel. +46 (0)18 46 38 64.

Närmast på programmet står Gobi March i april 2005
Sahara Race i september 2005
Antartica i januari 2006.

Till Gobi och Sahara är vi redan 2 Skandinaver anmälda.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Årets vandring runt Pårtemassivet norr om Kvikkjokk gick i dimmans tecken. Oskar och vandringskompisen David fick vara med om flera tuffa upplevelser ... 5 kommentarer
Många som passerar 40 strecket eller som är på väg att göra det upplever säkert hur kroppen inte riktigt pallar med samma fysiska påfrestning som man ... 2 kommentarer
En storslagen klättring i Himalaya, med fantastiska vyer och magiska upplevelser. 11 kommentarer
En reseberättelse av en fjällvecka i Lappland med fiske, djur och fjälliv i underbar miljö under midsommarhelgen. Oväntat avslut på en tilltänkt ... 12 kommentarer
Fotbollsungdomar på ett teambuildings läger med en äventyrare och fystränare. 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.