Nyheter > Överlev Uppland med Marcus Aspsjö, äventyrare

Överlev Uppland med Marcus Aspsjö, äventyrare

Hur skulle det vara att bli avsläppt i skogen på en okänd plats i Uppland, mitt i novembermörkret, att endast ha tändstål, tarp, ryggsäck, varma kläder, vatten samt en nödpåse med nödsändare med sig? Att endast få tre ledtrådar till vart målet är, att inte få gå på väg, inte få ha med sig tält, mat, liggunderlag, fliluftskök, karta, gps, pannlampa eller tändstickor? Just detta ska äventyraren Marcus Aspsjö göra helt frivilligt på torsdag 10/11 2016.

Marcus Aspsjö blev uppmärksammad i media när han i somras simmade hela Fyrisån och när han cyklade till Tanzania 2013 men han har också paddlat till Svarta Havet. Nu vill han satsa på att göra äventyr som kanske ligger närmre vanligt folk. Det passar Naturpodden utmärkt som gör reportage från den uppländska naturen. Marcus kommer att spela in ljud under hela äventyret och det kommer sedan att bli ett avsnitt av Naturpodden, en av Sveriges mest populära friluftspoddar. Marcus kommer att gå efter kompassriktning och berätta om hur landskapet ser ut under tiden.

Naturpodden produceras av Biotopia.

Här berättar Marcus om äventyret:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-11-09 18:28   friluftsrookie
Detta var skogsliv för hundra år sedan. Men då utan tändstål. Idag ett "överlevnadsäventyr" för Iphonegenerationen.

Svenska överlevnadsällskapets grundkurs innehåller ett längre inslag av "överlevnad" än vad Aspsjö skall ge sig ut på, med mindre utrustning.

Vad har "redaktionen" för krav när det kommer till nyhetssidorna egentligen?

Ge bekräftelsekåta individer mer utrymme?
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in