Nyheter > Ovanligt goda snöförhållanden i hela landet

Ovanligt goda snöförhållanden i hela landet


Foto: G Assner

En kall och snörik vinter bäddar för traditionsenlig påsk och mellan 200 000 – 300 000 svenskar förväntas åka skidor. I södra Sverige finns det möjlighet att åka i bland annat Isaberg, Dackestupet, Kettilsås, Vetlanda och Svartbäcksmåla.

I Vallåsen har vi alla backar öppna och ett snittdjup på 110 cm snö. Vi har minusgrader på nätterna och det kommer bidra till härlig vårskidåkning med fina förhållanden, säger Jesper Malmquist, platschef Vallåsen, som ligger på Hallandsåsen i södra Halland.

Efter en relativt snöfattig säsongsstart längst i norr har det den senaste tiden fallit rikligt med snö. Till exempel i Riksgränsen är det nu ett snödjup på 165 cm i terräng, Storklinten (Boden) har 120 cm och Kåbdalis i Norrbotten har 130 cm.

Snörikt och ljusa dagar med kalla nätter, vad mer kan vi begära, påskförhållandena är perfekta, säger Erik Lidström, driftansvarig skidområdet Riksgränsen.

Skidanläggningarna vittnar så långt om en fin säsong och fram till februari ökade Skipassomsättningen med cirka 10% jämfört med föregående år.

Nu börjar den femte årstiden och i år bjuds det verkligen på fantastiska förhållanden för aprilskidåkning under långa, ljusa dagar, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

För information om svenska skidanläggningar, öppna backar och aktuellt snöläge besök www.snorapporten.se 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in