Nyheter > Nytt premiärdatum för David Attenboroughs ...

Nytt premiärdatum för David Attenboroughs film

David Attenboroughs mest personliga film hittills har fått ett nytt premiärdatum. Filmen kommer ha världspremiär måndag 28 september, och kommer att visas ihop med ett personligt samtal mellan Sir David Attenborough och Sir Michael Palin. Samtalet är exklusivt för premiärkvällen och biografer över hela Sverige kommer att erbjuda föreställningen.

Filmen skulle haft premiär den 16 april men det blev inställt på grund av den rådande coronapandemin.

Nu kommer Sir David Attenboroughs nya naturdokumentär, "David Attenborough: A Life On Our Planet", istället att få världspremiär på bio måndagen den 28 september 2020. Filmen som är Attenboroughs vittnesmål om naturen, kommer att visas på utvalda biografer i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Australien och Nya Zeeland, innan den släpps till en ännu större publik på biografer världen över.

Premiärpubliken som ser filmen på bio ges också en unik möjlighet att lyssna till ett exklusivt samtal mellan Sir David Attenborough och Sir Michael Palin. Denna del kan endast ses på bio. Attenborough och Palin delar en passion att utforska vår fascinerande planet och har båda en djup önskan om att den ska skyddas för kommande generationer.

Keith Scholey, filmens regissör och medgrundare av produktionsbolaget Silverback Films säger: ”Nyligen har vi alla upplevt effekterna av COVID-19 - en förödande konsekvens av vårt trasiga förhållande till naturen. När vi repar oss från denna pandemi känns Sir Davids reflektioner och hoppfulla budskap särskilt aktuellt och relevant. Han inte bara förklarar varför vi snabbt måste laga vår relation till naturen, utan kommer också med lösningar för att säkerställa en hållbar framtid för vår planet och dess invånare. Vi ser fram emot att få visa Sir Davids historia på en duk nära dig - över hela världen i höst”.

Under sina 94 år har David Attenborough besökt samtliga av jordens kontinenter och dokumenterat djur och naturvärlden i all sin mångfald och rikedom. Nu reflekterar han för första gången över de avgörande händelserna i sit liv som naturutforskare – och de förödande förändringarna han har bevittnat.

Ärligt, avslöjande och brännande angeläget; David Attenborough: A Life On Our Planet är en kraftfull och personlig förstahandsberättelse om mänsklighetens inverkan på naturen, med ett budskap om hopp för framtida generationer.
 
Filmen är producerad av det prisbelönta produktionsbolaget för naturfilm Silverback Films och Världsnaturfonden WWF. Filmen lanseras sedan på Netflix till hösten.

För mer information och prenumeration på uppdateringar, gå till www.attenborough.film
 

VISNINGSINFO
David Attenborough: A Life On Our Planet kommer att få världspremiär måndag 28 september och kan därefter ses på ett stort antal biografer i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Storbritannien, Irland, Nederländerna, Australien och Nya Zeeland. Filmen lanseras globalt på Netflix till hösten.

För mer information och lista över biografer (uppdateras kontinuerligt), gå till www.attenborough.film

@DavidALifeFilm
#AttenboroughFilm

Se trailer för filmen:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in