Nyheter > Nya böcker - Vildmarksliv och Nära fåglar

Nya böcker - Vildmarksliv och Nära fåglar

Ray Mears och Lars Fält har nyss kommit ut med boken Vildmark - En överlevnadshandbok i nordliga skogar.

Boken på över 300 sidor är en handbok i överlevnadsteknik ett riktigt praktverk. Lär dig göra upp en eld, orientera, göra en tillfällig bostad, bygga bivack och sätta upp en tarp med mera. Ett avsnitt tar upp skötsel av verktyg som slipning av yxa och kniv. Det fins också lite hantverkstips som hur man täljer en sked och mycket mera. Varje avsnitt är illustrerat med många bilder.

De delar med sig av sitt gedigna kunnande som bygger på sådant de lärt av ursprungsbefolkningarna i de nordliga skogarna; samer, indianer, inuiter med flera. 

Två bildexempel ur boken:


Foto: Ray Mears 

Foto: Ray Mears

Om författarna: 

Lars Fält, född i Sverige, är utbildad överlevnadsinstruktör. I cirka fyrtio år har han undervisat svenska militärer om konsten att överleva i naturen. Han har skapat Försvarets överlevnadsskola och har skrivit ett tiotal böcker.  

Ray Mears, född i Storbritannien, är känd över världen för sina kunskaper om bushcraft och vildmarksliv. Han har också medverkat i flera tv-serier om hur man överlever i naturen och har skrivit mer än tjugo böcker i ämnet. I ett par decennier har Lars Fält och Ray Mears arbetat tillsammans med att lära ut överlevnadskunskap. 

Läs mer om boken.


Nära fåglar - av Roine Magnusson, Mats Ottosson, Åsa Ottosson

En annorlunda fågelbok med vackra stilrena fågelbilder. Roine Magnussson har fotograferat. Bilderna är resultatet av ett mångårigt sökande efter ett nytt sätt att fånga fåglar på bild. Han har varit fascinerad av fåglar hela sitt liv och har dessutom jobbat som ringmärkare, något som varit till stor nytta när han arbetat med fåglarna, bland annat på ett antal svenska fågelstationer. De flesta bilderna är på fåglar vi ser runt omkring oss till vardags och fyller vår tillvaro med liv. 

I ett trettiotal kortare texter får ett antal utvalda fågelkaraktärer en närmare presentation. I varje artporträtt finns också en personlig berättelse om varför just denna fågelart är särskilt oemotståndlig.

Här är ett smakprov ur boken.

Foto: Roine Magnusson

Foto: Roine Magnusson

Läs mer om boken här.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!

Aktuellt: Svamprisonotto