Nyheter > Ny utställning om bilogisk mångfald invigs ...

Ny utställning om bilogisk mångfald invigs online


Bägarkollar. Foto: Roger Jansson

I sommar får besökare till akvariet i Havets Hus ta del av en ny fotoutställning som invigs online torsdag den 18 juni kl 14.00. Invigningen görs via Havets Hus facebooksida.

I fotoutställning finns både digitala och tryckta foton som alla är tagna av natoturfotograf Roger Jansson, till vardags akvarietekniker på Havets Hus. De visar livet i och runt havet. En del av bilderna är fotade på Havets Hus men majoriteten har Roger fotat i närområdet. I utställningen finns även en databas där man kan lära sig mer om olika arter och miljöer i havet.

Biologisk mångfald betyder mångfalden av och variationen inom och mellan arter och ekosystem. Den gör att naturen kan anpassa sig till förändringar och ger oss sådant vi behöver för att leva, såsom mat, mediciner och ren luft. Idag är biologisk mångfald en av de planetära gränser som människan överskridit mest och krafttag behövs för att vända utvecklingen. Exempelvis har en tredjedel av alla korallrev försvunnit och ca 90% av världens fiskbestånd är fiskade till sin gräns.

Havets Hus har i sommar utökat öppettiderna för att möjliggöra för besökare att komma när det är färre andra gäster. Dagsprogrammet är förändrat och istället för att samla besökarna vid olika guidningar under dagen så rör sig guiderna i akvariet och pratar med besökarna i mindre grupper.

Mer information om åtgärder och anpassningar i samband med coronapandemin.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!