Nyheter > Ny svensk serie om svenska äventyr

Ny svensk serie om svenska äventyr

Den nya serien Svenska äventyr ska fånga vildmarkskänslan, uppmärksamma Sveriges fantastiska natur och visa upp riktiga äventyr och äventyrare utan konstruerade konflikter eller kändisinslag. Bakom satsningen står bland andra filmarna Anders Klapp, Jesper Kusoffsky, Christopher Runström och äventyraren Robin Trygg, som tidigare utsetts till årets äventyrare i Sverige. 

Det första avsnittet i serien Svenska äventyr hade premiär på Youtube den 20 april. Svenska äventyr är en helt ny serie för alla som älskar friluftsliv och att vistas ute i naturen. Det är en genuin och autentisk återspegling av livet ute på äventyr.

  • Vi vill fånga äventyrskänslan. Vi vill väcka stolthet genom att visa upp Sveriges fantastiska vildmark och de äventyr som vi har tillgång till i vår närhet. Vi vill att man ska kunna identifiera sig med äventyraren och längta till vildmarken och upplevelsen. Kort sagt vill vi få folk att fullfölja sina drömmar om egna äventyr, säger Anders Klapp.

Med frågor om livet, drivkrafter, rädslor, döden och glädje går serien på djupet i samtalet samtidigt som naturen får tala sitt vackra visuella språk. Spänning och dramatik möts på ett naturligt och äkta sätt. Det finns inga konstruerade konflikter eller skrivet manus. Serien fångar riktiga utmaningar, autentiska berättelser och episka genomföranden.

Det första avsnittet, Hemma i bergen, görs i samarbete med Fjällräven. I Hemma i bergen får vi under tre dagar följa bergsguiden Stefan Palm och hans son Max, en av världens bästa freeride-åkare. Från baslägret på Goudaglaciären, mellan Abisko och Kebnekaise, letar de efter det perfekta åket i midnattssol på Kåtotjåkka 1991 meter över havet.

De kommande avsnitten ligger på ritbordet och planeringen är i full gång.

Se första avsnittet här:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar