Nyheter > Ny skridskoryggsäck - LÅNGFÄRD

Ny skridskoryggsäck - LÅNGFÄRD

Rätt rustad för isen – Långfärd är en ny tålig ryggsäck speciellt utformad för långfärdsskridskoåkning.
Materialet är slitstark vattenavvisande G-1000 och en rad genomtänkta funktioner och säkerhetsdetaljer
gör den till ett perfekt val för sköna skär på långfärdsskridskor.

LÅNGFÄRD är utformad för säkra skridskoturer och även för att förenkla färden till och från isen. Till säkerhetsdetaljerna hör bland annat ett förlängningsband, så kallad linfångarrem, som fäster på axelremmarna med tryckknappar för att ge snabb åtkomst till räddningslinan. Hit räknas också en grenrem som fäster under botten på ryggsäcken samt med ett par spännen på höftbältet. Grenremmen kan enkelt tas av om ryggsäcken ska användas i andra sammanhang. En urtagbar, vattentät packpåse håller ombyteskläder torra vid eventuellt dopp. Packpåsen ger också flytkraft och den blå färgen gör det lätt att hitta inuti. Huvudfacket är toppmatat och har rullstängning. Utanpå säcken finns fästen för teleskopstavar, ett par sidfickor i nättyg med plats för räddningslina och en större frontficka som rymmer exempelvis förstärkningsplagg.

Till LÅNGFÄRD medföljer också ett separat skridskofodral som skyddar skridskorna under transport – och som även skyddar ryggsäcken från vassa skenor. Bärsystemet har bekväm ryggplatta och avlastande höftbälte med asymmetrisk knäppning på vänster sida. Det ger färre detaljer mitt fram som kan fastna vid eventuell isräddning ur vak. På höftbältet finns också ett par lättåtkomliga fickor och axelremmarna har bröstrem med liten visselpipa integrerad i spännet.

LÅNGFÄRD är gjord i stryktålig G-1000 med förstärkt botten i nylon. Det ger en säck som håller för många års fartglädje på isen och som samtidigt, med avtagbara skridskodetaljer, är så allsidig att den fungerar även för annat uteliv.

LÅNGFÄRD finns i butik hösten 2012.

Mer information

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar