Nyheter > Ny film med sir David Attenborough

Ny film med sir David Attenborough


Sir David Attenborough i Chernobyl i Ukraina under inspelningen av David Attenborough: A Life On Our Planet.

Idag släpps den officiella trailern till naturfilmen David Attenborough: A Life On Our Planet som visas på svenska biografer den 16 april 2020. I ett personligt vittnesmål ger David Attenborough tittarna inblick i hur naturen förändrats under hans egen livstid och hur han själv ser på framtiden. Bakom filmen står Silverback Films och WWF.

Den officiella trailern för Sir David Attenboroughs nya naturfilm släpps dag – och den ger löfte om att vara den viktigaste filmen han någonsin gjort under sin långa karriär. Under årtionden har den legendariska dokumentärskaparen tagit naturens många underverk till en publik över hela världen. Nu, vid 93 års ålder, i ett av hans mest personliga projekt, avlägger han sitt eget vittnesmål och syn på framtiden.

I den unika dokumentärfilmen med titeln David Attenborough: A Life On Our Planet, reflekterar den hyllade naturutforskaren över såväl de avgörande ögonblicken i sitt liv, liksom den förödande utvecklingen han bevittnat under sin långa karriär. Med biopremiär den 16 april, tar filmen upp några av de största utmaningarna som livet på vår planet står inför och ger oss en ögonblicksbild av den världsomfattande förlust av natur som skett under en enda livstid. Med filmen kommer ett kraftfullt budskap om hopp för framtida generationer när Attenborough avslöjar lösningarna för att rädda vår planet från katastrof. Hans budskap kommer vid en kritisk tidpunkt då naturen slår larm för enad handlingsplan.

- Det är otroligt kraftfullt när en ikon som David Attenborough ger sitt personliga vittnesmål om vad vi har förlorat av natur bara under hans egen livstid. Filmen sänder ett glasklart budskap att vi nu måste ta både frågan om klimat och biologisk mångfald på största allvar, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Filmen är producerad av den prisbelönta naturfilmskaparna på Silverback Films och Världsnaturfonden WWF. Den kommer att visas i på bio torsdagen den 16 april 2020, med direktsändning från världspremiären i Londons Royal Albert Hall. Biobesökarna kommer också att få se Attenborough live på scenen tillsammans med mycket speciella gäster, för ett samtal om några av filmens mest brännande frågor.

Biljetterna finns nu att köpa till visningarna på biografer i Sverige, men även i Storbritannien, Nederländerna, Island, Irland, Norge, Danmark, Finland, Australien och Nya Zeeland.

För närmsta biograf och möjlighet att registrera för nyhetsuppdateringar, besök www.attenborough.film.

Filmen kommer att släppas på Netflix globalt senare under våren 2020.

Här är trailern:

@DavidALifeFilm #AttenboroughFilm 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar