Nyheter > Ny cykelarena i Funäsfjällen

Ny cykelarena i Funäsfjällen


Ny cykelarena i Funäsfjällen. Foto: Emrik Jansson

Funäsfjällen satsar stort på mtb-cykling och till sommaren 2020 står första fasen av en ny cykelarena färdig.
- Vi kommer att erbjuda tillgänglig cykling på högfjället i världsklass på ett hållbart sätt, säger Petter Eurenius, projektledare för Affärsdrivande Multiarena.

Redan nu kan gästen ta del av den storslagna satsningen som görs i området, på toppen av Funäsdalsberget finns en helt ny blå cykelled, Ramundberget har fortsatt utveckla sin maskingrävda cykling nerför fjället och fem nya leder finns att cykla i Tänndalen.

- Vi har mer än fördubblat omsättningen redan nu, säger Rasmus Pettersson i Tänndalen, som hade 900 åk i liften under öppningsdagen.

Tillsammans med skidanläggningarna i området så utvecklas tillrättalagd stigcykling på högfjället och i skogen med den primära svårighetsgraderingen grön och blå.

- Vi vill att 8-åringen med 20 tums hjul ska få lika härliga och roliga fjällupplevelser som aktiva medelålderscyklister, säger Petter Eurenius, projektledare för Affärsdrivande Multiarena.

Utöver den liftburna mtb-cyklingen så förbättras de befintliga mtb-lederna, den här sommaren arbetas det bland annat runt Klinken och på Säterturen. Den sistnämnda turen kommer att innehålla exceptionell cykling längs Viteggen. Runt Fålåtjärn, vid foten av Mittåkläppen, kommer en helt ny led att stå klar och fler nyheter utlovas inför sommaren 2020.

För cyklister som vill uppleva genuina fjällmiljöer och flow blir Funäsfjällen den optimala cykeldestinationen.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar