Nyheter > Nordiska Mästerskapen i extremåkning i ...

Nordiska Mästerskapen i extremåkning i Riksgränsen


Foto: Erik Westberg

Under tre dagar gör skid- och snowboardåkare från åtta länder upp om den ärofyllda titeln Nordisk mästare i extremåkning. Många åkare deltar för att uppleva stämningen och få chansen att se sina idoler åka i den utmanande terrängen. Andra tävlar med höga ambitioner. Bland de svenska åkarna är den mest namnkunnige Kristofer Turdell, ansedd som en av världens främsta i sammanhanget.

Kristoffer Turdell från Gällivare, är den regerande nordiska mästaren i alpinklassen för herrar. I år har han flera topplaceringar i Freeride World Tour där han slutade på en sammanlagd tredjeplats. Det finns många utmanare till titeln nordisk mästare, bland annat den tidigare mästaren Carl Regnér från Östersund, som i år också haft stora internationella framgångar. 

De största svenska namnet på damsidan är Evelina Nilsson från Luleå, som har flera framskjutna placeringar på världstouren under de sista åren. En annan favorit är regerande mästaren Filippa Ring. Bland snowboardåkarna är veteranen och flerfaldige mästaren Björn Lindgren, från Kiruna, en favorit.

Under måndagen tävlade samtliga startande i ett kvalåk i området "Sadeln" på Nordalsfjället i Riksgränsen. Tisdag och onsdag körs finalåk i området vid Nordalsbranten för de bästa kvalade åkarna.

Torsdagens finalåk kommer att livesändas i SVT Play. 

Riksgränsen har rekordartade snömängder för årstiden vilket utlovar fina förhållanden för åkarna.

Få senaste nytt om tävlingen på Facebooksidan.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar