Njut av en hösthelg i naturen

Nu är det härligt att gå ut och dra in den friska höstluften i lungorna. Se löven falla och höra prasslet av dem på marken. Här är lite tips för en skön hösttur. Trevlig helg!

Av: ulindh

Nu är det härligt att gå ut och dra in den friska höstluften i lungorna. Se löven falla och höra prasslet av dem på marken. Här är lite tips för en skön hösttur. Trevlig helg!

* Klä dig enligt lager på lagerprincipen, tunt underställ i merinoull eller syntet som bas, ett mellanlager i ull eller fleece. Vindtät jacka med huva.

* Ta med värmande plagg att ta på när du pausar. Sätt på dem så snart du kan innan du börjar frysa. Torra fingervantar kan vara skönt för den som fryser lätt om händerna.

* Håll ett tempo så du inte blir för svettig särskilt om du har regnkläder. Använder du huvan är en tunn mössa eller buff skön att ha under. Använder du stavar - korta ner dem så att armarna lutar nedåt och vattnet rinner av.

* En extra termos med varmt vatten är bra att ha med då går det snabbt att få till en värmande kopp under turen.

* En fick- eller pannlampa är perfekt att ha med när skymningen faller.

* Extra godis och snacks är alltid bra att ta till för att höja motivationen om det blir motigt.

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.