Naturskyddsföreningen på plats på Bali-mötet

Av: ulindh

När det stora klimatmötet på Bali nu går i slutfasen finns Naturskyddsföreningen på plats för att påverka.
– Hoppet lever att detta kan leda till det resultat som världen förväntar sig, säger Svante Axelsson, generalsekreterare.

Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson och klimatexpert Emma Lindberg åker nu till Bali för att följa klimatförhandlingarna på plats. De är där under högnivåsegmentet och kommer att påverka politiker direkt och via den internationella miljörörelsen Climate Action Network (CAN). De kommer att träffa Naturskyddsföreningens partners i Syd för att ta del av deras synpunkter på klimatpolitiken, hur deras länder påverkas och vad de vill Naturskyddsföreningen ska göra.

– Det måste gå att få till en lösning som leder vidare mot en slutlig överenskommelse 2009 på mötet i Köpenhamn och hittills är signalerna att t.ex. USA inte stoppar upp förhandlingarna, säger Svante Axelsson.

Deltagandet på mötet är ett led i förberedelserna inför det svenska ordförandeskapet i EU 2009 då FNs klimatmöte äger rum i Köpenhamn och svenska miljörörelsen kommer att ha en viktig roll.

– För oss är det viktigt att knyta kontakter med politiker, miljöorganisationer och tjänstemän – det kommer att bli stor hjälp för oss i det fortsatta arbetet att påverka den här processen, säger Emma Lindberg. Klimathandläggare på Naturskyddsföreningen.

Varje dag nästa vecka kommer Emma och Svante att skriva en rapport på

Naturskyddsföreningens hemsida

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.