Flera friluftsföretag satsar på secondhand

Friluftskedjan Naturkompaniet öppnar fyra secondhandavdelningar nästa vecka och friluftsmärket Lundhags lanserade nyligen en secondhandbutik på Tradera.

Av: Alicia Schumacher

Foto: Naturkompaniet

Foto: Naturkompaniet

Den 24 november lanserar Naturkompaniet secondhandavdelningar i fyra av sina butiker. Butikerna som är först ut med att erbjuda ett sortiment av begagnade produkter är Gävle, Stora Nygatan i Malmö och Stockholmsbutikerna Sveavägen 62 och Kungsgatan 26. 

– Det bästa vi kan göra för miljön är att se till att saker används och vi tror på att kvalitativa produkter håller i flera generationer om man bara tar hand om dom på rätt sätt. Med vårt second hand-erbjudande ser vi tillsammans till att bra friluftskläder och utrustning hittar nya ägare och får ett längre liv, säger konceptansvariga André Rozental.

Kunder kommer både kunna sälja och köpa begagnade friluftskläder och utrustning från blandade märken. Det som går att lämna in till försäljning är till exempel skalkläder, dunjackor, fleecetröjor, friluftsbyxor, friluftskök och ryggsäckar.

Foto: Lundhags

Foto: Lundhags

Även friluftsmärket Lundhags satsar på secondhand. Förra veckan öppnade de en butik på handelsplatsen Tradera där de kommer sälja både egna begagnade produkter och erbjuda allmänheten att sälja sina Lundhagsprodukter. Lundhags har sedan tidigare ett koncept där de köper in begagnade Lundhagsprodukter, tvättar, reparerar och sedan säljer vidare i utvalda butiker. Nu kommer den försäljningen även ske via Tradera. 

– Genom samarbetet vill vi uppmana fler att sälja det man inte använder och inspirera till en mer cirkulär livsstil. Fördelen att arbeta tillsammans med en välkänd digital handelsplats som Tradera är att vi snabbt kan komma upp i omsättning av seconhandprodukter, säger Sara Wiksten, VD på Lundhags.

Andra secondhandbutiker för friluftsliv:

Houdini Circle - I slutet av september öppnade Houdini ett nytt butikskoncept i Stockholm där kunderna kan välja om de vill köpa, hyra eller prenumerera på nya eller begagnade plagg.

Outdoor Buddies - Secondhandbutik i Åre där kunderna både kan hyra friluftskläder och utrustning och köpa begagnat. 

Tracks Recycle - Butik i Göteborg som säljer begagnad sport- och friluftsutrustning. Säljer en del av sortimentet online. 


Tips! På Utsidan har vi också en Köp & Sälj-sida. Där finns massvis av begagnade friluftskläder och utrustning från andra medlemmar. 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2023-11-18 12:27   avslutat_medlemskap_20-11-23
Det här väl en annons för er partner Naturkompaniet va?

Borde nog stå det isf.
 
Svar 2023-11-18 14:40   lipfip
Nej. Skulle nog stå det isf
 
2023-11-18 13:15   HasseQ
Har tänkt ett antal gånger att tex Lundhags kängor måste vara bäst om man kan köpa dom redan ingångna & begagnade. Sen gäller att dom passar oxå, och inte är för slitna.
 

Läs mer

För första gången har Patagonias Worn Wear Tour rullat igenom Sverige. Under sju stopp hann teamet ombord reparera över 500 friluftsplagg – också ... 4 kommentarer
Sextonde och sista delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra". 2 kommentarer
Femtonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra" handlar om förpackning. 2 kommentarer
Fjortonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".
Trettonde delen i en artikelserie om skapandet av det svenska outdoor-märket "Norra".

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.