Klätterförbundet och Kanotförbundet

Av: ulindh

– nya medlemmar i Svenskt Friluftsliv
Svenska klätterförbundet och Svenska kanotförbundet har invalts till nya medlemmar vid Svenskt Friluftslivs årsstämma. Vid årsstämman fastställdes också det nya namnet – Svenskt Friluftsliv.

– I slutet av förra året bytte vi namn från FRISAM till Svenskt Friluftsliv, nu är namnbytet klubbat även av årsstämman. Namnet Svenskt Friluftsliv beskriver tydligt vilka frågor vi driver och signalerar att vi är en part på samhällsarenan, säger Ulf Silvander, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv.

I och med de två nya medlemmarna Svenska klätterförbundet och Svenska kanotförbundet samlar nu Svenskt Friluftsliv 21 av Sveriges främsta
friluftsorganisationer. Medlemsorganisationerna har tillsammans över 1,7 miljoner medlemmar.

– För Svenska kanotförbundet är det ett viktigt steg att bli medlem i Svenskt Friluftsliv. Vi vill utveckla vår verksamhet och vi tror att vi kommer att få stor nytta av att ingå i det nätverk av friluftsorganisationer som ryms inom Svenskt Friluftsliv, säger Anders Danielsson, generalsekreterare Svenska kanotförbundet.

– Svenskt Friluftsliv och medlemsorganisationerna värnar det svenska friluftslivet och allemansrätten. Det gör vi i Svenska klätterförbundet också. Genom att samverka blir vi starka, säger Niklaes Nathén, ordförande Svenska klätterförbundet.

Göran Enander, generaldirektör Skogsstyrelsen, var ordförande vid årsstämman där cirka 50 personer deltog. Efter årsstämman fick deltagarna lyssna på Stefan Nyström, Sportfiskarna som berättade om projektet ”Ge f...n i våra vatten” ett samarbete med svenska rockband. Jörgen Wikström, frilandsjournalist, var också på plats och gav sin syn på bilden av friluftslivet i media.

Till hemsidan

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Har du vandrat i Sveriges största högfjällsområde? Då vill vi veta: vilken plats tycker du är bäst att utgå från?
Hur gör man vandringen till något som barnen vill göra om? Skogsmulleledaren Kristin Malmcrona Friberg ger sina bästa tips!

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips