Nyheter > Insamlingar till Musikhjälpen

Insamlingar till Musikhjälpen

2011 blev Robin Trygg yngste svensk att bestiga världens högsta berg - Mt Everest. Sedan dess har han bestigit berget ytterligare en gång och är tillsammans med Göran Kropp den enda svensk som bestigit berget två gånger. Nu tar han sig an berget en tredje gång, på ett lite annorlunda sätt, i Skåne.

För att uppmärksamma allas rätt att funka olika och samla ihop pengar till Musikhjälpen kommer Robin Trygg under helgen de 14-15 december att gå upp och ner i Sankt Hans backar i Lund för att försöka få ihop 8848 höjdmeter, samma höjd som Mt Everest. Lyckas han blir det troligen första gången någon bestiger världens högsta berg i Skåne.

- Jag har en kompis vars son har ADHD. Det ger hans son unika förmågor, men han möter också dagliga utmaningar satta av samhällets normer av hur man ska vara. Min förhoppning är att privatpersoner och företagare skänker 1 kr per höjdmeter jag lyckas bestiga. Det går att skänka hur många eller få höjdmeter som helst – alla bidrag är välkomna. Min förhoppning är även att företag dubblar sin insättning om jag lyckas bestiga Mt Everest i Skåne, dvs gå 8848 höjdmeter, säger Robin.

Alla som vill är välkomna att komma förbi och prata eller vandra med Robin under lördagen ute i Sankt Hans backar i Lund!

Länk till insamlingen!

Paddla för Musikhjälpen
Lördagen den 15e december bjuder Paddla för Musikhjälpen in till en riktig heldag på segelfartyget Shamrock i Stockholm!

Under hela dagen (10.00-18.00) kan du testa på vinterpaddling på bryggan, men du kan också komma in i värmen och lyssna till inspirerande föreläsningar av några av Sveriges främsta äventyrare och podcaster inne i båtens salong!

kl 11.00 - Podcasten Bortom Ekorrhjulet sänder live och gästas av bergsbestigaren och klimathjälten Carina Ahlqvist.

kl 12.00 - Pia Lobry - Ensamseglare som bla korsat Atlanten

kl 13.00 - Elin Skyttedal - Om att bestiga berg på egen hand

kl 14.00 - Renata Chlumska - "Världens mesta äventyrerska"

kl 15.00 - Louise Östberg - Om vardagsäventyr & att byta livsstil

kl 16.00-18.00 Husky podcast sänder live och pratar långdistansvandring med med Linda Åkerberg (Wilderness Stories) och Helena Olmås.

Det kommer bli en inspirerande dag där vi reflekterar kring drömmar och mål! Hur når vi de där sakerna vi drömmer om och hur bryter mönster och tar sig ur komfortzonen?

Och hur motiverar vi oss själva när det känns tungt?

------------------------------------------------------

RENATA CHLUMSKA

"Om du är någorlunda intresserad av äventyr har du med största sannolikhet hört talas om Renata. Hon är kanske mest känd för att som första svenska bestigit Mount Everest 1999 och dessutom de återstående "seven summits" 2014. Men Renata har gjort så mycket mer än så. Hon har dessutom (bl.a.) åkt motorcykel från Indien till Sverige och rundat USA:s lägre 48 stater, en sträcka på 18 200 km av egen kraft på 439 dagar. Nästa mål? Rymden!

Ombord på båten kommer hon med utgångspunkt i sin unika upplevelseportfölj, prata om mål och motivation. Vi kan lova att du kommer du att ha inspiration att ta ett nytt steg framåt efter att ha mött Renata!"

PIA LOBRY

"Äventryraren Pi Lobry startade sitt första företag bara 18 år gammal. Lobry älskar utmaningar, och har bland annat med den första helt kvinnliga expeditionen seglat över Antarktis, rundat cap horn och seglat solo över atlanten. Hur hanterar man ensamhet, stress och anspänning när man är ute i storm och oväder i 32 dygn själv?

Pias största projektet (hittills) är kappseglingen Mini Transat – solokappseglingen över Atlanten i 6.50 m korta båtar. 32 dygn ensam från Frankrike till Brasilien mot 70 andra båtar. Den satsningen tog sammanlagt 2 år.

Gör dig redo på en fartfylld föreläsning full av tankar hur du kan utmana dig själv!"

HUSKY PODCAST

Podcasten Husky startades av Magnus Ormestad för snart sex år sedan och det första avsnittet lades upp i mars 2013. Nu har det blivit över 200 avsnitt och i varje avsnitt intervjuas människor som på olika vis utmanar vardagens bekvämligheter, utmanar sina gränser och som även inspirerar oss andra att följa efter. Guider, professionella idrottsutövare, äventyrare och entreprenörer som lever på sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för höga berg och längs med slingrande stigar.

På båten möter Magnus, Linda Åkerberg och Helena Olmås för att prata långdistansvandring.

LINDA ÅKERBERG / WILDERNESS STORIES

Linda är frilansfotografen som våren 2016 lämnade livet i Stockholm och begav sig till USA för att följa sin dröm att vandra den dryga 420 mil långa vandringsleden Pacific Crest Trail från Mexiko till Kanada - Detta nästan utan någon som helst vandringserfarenhet. Samtidigt startade hon bloggen och hemsidan Wilderness Stories där vi kunnat följa henne på flertalet äventyr sedan dess.

Linda föreläser ofta om vikten av att utmana sina rädslor, följa sitt hjärta och satsa på det man tror på, men idag gästar hon Husky Podcast och pratar långdistansvandring. Vilket säkerligen kommer inkludera en hel del av ovanstående också.

HELENA OLMÅS

Helena Olmås har rötterna i Dalarna men friluftsliv var inget hon växte upp med. 2010 vandrade hon, helt utan vandringsvana, El Camino de Santiago de Compostela - 80 mil genom hela Spanien. Vandringen sådde ett frö som blommade många år senare. En rad händelser i livet förde henne till toppen av Kilimanjaro och senare genom hela Nya Zeeland – hela 300 mil till fots. ONE LIFE är inpräntat på hennes handled och hon lever därefter.

På båten gästar hon Husky Podcast och pratar långdistansvandring.

BORTOM EKORRHJULET

Den stress- och normfria podden Bortom ekorrhjulet består av Systrarna Katta & Johanna som intervjuar en klok, modig och inspirerande gäst, som berättar om sitt avhopp från det klassiska ekorrhjulet. Det är en podcast för dig som ledsnat på att stressa men aldrig komma fram.

I podden gräver de djupare i vad som är kul och svårt med förändring, vikten av medvetna val och tar reda på hur lätt eller svårt det egentligen är att designa om sin vardag.

På båten gästs podden av bergsbestigaren Carina Ahlqvist.

CARINA AHLQVIST

Carina Ahlqvist är en av de mest erfarna svenska kvinnliga klättrarna av 8000 meters berg. Hösten 2019 ska hon på sin 6e klimat expedition och bestiga Mount Makalu 8481 m, svårare än Everest . Hon samarbetar med NASA, the European Space Agency och är medlem i The Explorers Club.

Under inspirationsdagen gästar hon podden Bortom Ekorrhjulet.

ELIN SKYTTEDAL

Elin hade alltid drömt om att klättra upp för höga berg -ända fram till för 2,5 år sedan då hon tog tag i saken och bokade en resa till Kilimanjaro. Sedan dess har resorna blivit mer frekventa och numera klättrar hon många av bergen på egen hand utan guide.

Elins föreläsning kommer handla om att göra drömmar till verklighet och hur hon själv har gjort för att komma dit hon är idag. Hon kommer även prata om hur man kan gå tillväga för att bestiga berg på egen hand och vad som behövs för känna sig trygg i bergen.

LOUISE ÖSTBERG

"Trebarnsmamman från Lidingö som bytte ekorrhjulsvardag och stress mot ett lugnare liv i fjällen.

Det började som en kul idé och slutade med ett livsstilsbyte. Louise drömde om att leva ett mer äventyrligt liv. Hon drömde om att bestiga höga berg och korsa stora glaciärer. Men i hennes verklighet ville hon inte lämna barn, man och jobb för något längre äventyr. Så istället för att släppa drömmen om att vara en äventyrare startade hon projektet 365 Vardagsäventyr där hon genomförde ett äventyr om dagen i ett år – för att utforska om summan av många små äventyr kan vara lika betydelsefullt som ett stort.

Under Louise föreläsning får du tips på hur du kan få mer äventyr i din vardag såväl som hur du kan ändra din livsstil radikalt och göra äventyr till en livsstil."
------------------------------------------------------

PADDLA FÖR MUSIKHJÄLPEN är ett initiativ som sedan 2015 engagerat sig i Musikhjälpens insamlingar till förmån för olika rättviseprojekt. 2018 är temat "Alla har rätt att funka olika" och Paddla för Musikhjälpen anordnar under veckan olika event på segelfartyget Shamrock som ligger ankrad på Skeppsholmen i centrala Stockholm.

Här arrangeras paddlingar, spelningar med svenska artister, föreläsningar med outdoorprofiler, middagar m.m.

Biljetter till eventen auktioneras ut och samtliga intäkter går oavkortat till Musikhjälpen.

Till insamlingsbössan.

För fullständigt schema.

Instagram: @paddlaformusikhjalpen

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar