Nyheter > Idre Himmelfjäll nu invigt!

Idre Himmelfjäll nu invigt!

Efter många års planerande och byggande är Sveriges nya stora alpina skidområde äntligen redo för öppning, och är nu invigt med pompa och ståt. 

Utsidan var på plats under invigningsceremonin.

Invigningsdagen tisdagen den 17 december öppnade anläggningen och på plats fanns Peter Hultqvist, landshövdingen och kommunalrådet klippte band och Idre spelmanslag spelade – precis som en riktigt stor invigning i Dalarna ska vara. Här fanns också ett stort antal gäster och alpina storstjärnan Frida Hansdotter invigde backen tillsammans med Pernilla Wiberg och andra alpina storåkare. Frida Hansdotter är också en av anläggningens många rådgivare i utformning och utbyggnad.

Planeringen har pågått i många år och när den nu öppnat är Idre Himmelfjäll den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. Fullt utbyggt om 15-20 år kommer anläggningen att ha över 20 000 bäddar, ett 50-tal alpina nedfarter, hotell, restauranger, butiker och tillhörande service. Idre Himmelfjäll är en anläggning för alla men med stort fokus på barnfamiljer.

– I år kommer de första gästerna att fira jul på Idre Himmelfjäll och det känns helt fantastiskt. Det är en unik destination med fin gammal fjällnatur, riktig snö och spännande aktiviteter, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

– Miljön här uppe på fjället är magisk och barnfamiljer kommer att uppskatta den genuina naturen men också de många sagofigurer som trivs här uppe på fjället. Jag tror att många kommer att smyga på fjälltomten i jul, säger Torbjörn Wallin.

Invigningsdagen bjöd på fantastiskt vinterväder, backarna var fina och dagen till ära var det fri skidåkning.

Idre Himmelfjäll är öppet fram till 19 april 2020.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in