Nyheter > Håll Sverige Rent-dagen - 15 september

Håll Sverige Rent-dagen - 15 september


Foto:
Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent lanserar nu den årligt återkommande Håll Sverige Rent-dagen med en stor fest i Kungsträdgården den 15 september. På festen deltar artister som Petter, Electric Banana Band feat, bröderna Norberg, Mariette och Miss Li. Konferencier är Mark Levengood. Håll Sverige Rent-dagen är en del av det internationella initiativet World Cleanup Day.

– Skräp av plast fyller våra hav. Nu är det dags att sätta stopp. Håll Sverige Rent-dagen är början på något nytt, det är här och nu vi tillsammans stoppar nedskräpningen, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.  

För att uppmärksamma problemen med nedskräpning instiftas nu en särskild dag, Håll Sverige Rent-dagen, där alla uppmanas att tänka över sina vanor – och hjälpas åt att plocka skräp.

Aktiviteter i hela landet
Under Håll Sverige Rent-dagen planeras aktiviteter i hela landet för att plocka skräp och för att öka medvetenheten om nedskräpning. På hemsidan uppmanar man till att gå ihop med vänner och familj för att plocka skräp. Där finns en speciell app "Skrappen" där du kan rapportera hur mycket skräp du/ni samlat in. 

Läs mer om det här.

Läs mer om World Cleanup day.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!