Gymstick Pilates

Gymstick Pilates – årets nyhet från Pilates Institute och Gymstick



Redan under förra året exploderade Pilates som gruppträningsform och i år introduceras Gymstick Pilates, en träningsform både för gruppträning och för individuell träning hemma.

Av: ulindh

GYMSTICK Pilates är utvecklat i samarbete med Pilates Institute i London som är ett av de världsledande utbildningsinstituten när det gäller Pilates för fitness. I GYMSTICK Pilates förenas den otroligt välutvecklade metodiken bakom Pilates med det mångsidiga redskapet GYMSTICK. GYMSTICK Pilates förbättrar hållning och styrka samt utvecklar smidighet och kroppskontroll. Träningsformen är utvecklad av pilatesexperten och mannen bakom Pilates Institute, Michael King. Michael är i dagarna i Finland för att utbilda instruktörer från mer än 20 olika länder, bland annat GST Swedens egna instruktörer Tina Hedrén och Marie Illerbrand. Michael är mycket entusiastisk och inte förvånad över det stora intresset. Han säger att han länge sökt ett så lätt och intelligent redskap som passar att kombinera med Pilates.

Nästa trend inom friskvårdsbranschen är ”funktionell träning”. Det är ett koncept som utvecklar och stärker ett naturligt rörelsemönster.
Genom att lära kroppen hur den på bästa sätt kan utföra rörelser så ekonomiskt och säkert som möjligt minskar risken för skador i rörelseapparaten. Utvecklingen görs i samarbete med kiropraktorer, sjukgymnaster och Feldenkraispedagoger för att skapa gruppträningskoncept baserade på funktionella övningar. Utvecklingen med coreträning och Pilates är bara början av den revolution som stundar i träningsbranschen.

Redan idag finns två träningsprogram som bygger på dessa teorier, det är det tidigare nämnda GYMSTICK Pilates och GYMSTICK Health;

GYMSTICK Health har en lite annan målgrupp, det vänder sig till de lite äldre och till dem som återhämtar sig efter en skada eller sjukdom.

Redskapet GYMSTICK kommer från Finland och det Finska företaget Viremestarit Oy. GST Swedn har sålt och arrangerat GYMSTICK utbildningar i två år, vilket betyder att det i dagsläget finns GYMSTICK som gruppträning på många ställen i Sverige. På hemsidan finns en förteckning över de träningsanläggningar som erbjuder GYMSTICK träning.

De övriga träningskoncepten är;

GYMSTICK Challenge är ett träningspass helt inriktat på muskelträning och genom sin enkelhet och kraft passar alla som vill ha snabba resultat av sin träning.

GYMSTICK Power, kombinerar koordination, kondition och muskelträning i ett program. Fartfylld träning med mycket träningsglädje. Uppbyggnaden av programmet liknar en aerobicklass med uppvärmning, konditionsträning med stegkombinationer, muskelträning och stretch men i alla momenten använder man GYMSTICK redskapet som ger motstånd och ökar träningseffekten.

http://www.gymstick.se

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Årets vandring runt Pårtemassivet norr om Kvikkjokk gick i dimmans tecken. Oskar och vandringskompisen David fick vara med om flera tuffa upplevelser ... 5 kommentarer
Många som passerar 40 strecket eller som är på väg att göra det upplever säkert hur kroppen inte riktigt pallar med samma fysiska påfrestning som man ... 2 kommentarer
En storslagen klättring i Himalaya, med fantastiska vyer och magiska upplevelser. 11 kommentarer
En reseberättelse av en fjällvecka i Lappland med fiske, djur och fjälliv i underbar miljö under midsommarhelgen. Oväntat avslut på en tilltänkt ... 12 kommentarer
Fotbollsungdomar på ett teambuildings läger med en äventyrare och fystränare. 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.