Nyheter > Gratis fiskebuss för Stockholmsungdomar

Gratis fiskebuss för Stockholmsungdomar

Fiske hör sommaren till, men bor man i stan och är ung kanske det inte är så lätt att ta sig till ett fiskevatten. Sportfiskarnas avgiftsfria Fiskebuss rullar i sommar ut till fiskevatten med barn och ungdomar från Stockholm.

- Vi vet att fiskeintresset är mycket starkt hos barn och ungdomar, 7 av 10 unga fiskar varje år. Men vi vet också att färre barn fiskar i storstäderna. Därför vill vi ge den här möjligheten till barn och ungdomar i Stockholm, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström.

Med start i dagarna kommer bussarna att rulla hela sommaren. Det blir turer både för fritidsgårdar och för allmänheten. Anmälan är obligatoriskt.
- Vi räknar med stort intresse och det gäller att vara snabb att anmäla sig, säger projektledaren Henrik Helde.

Fisketurerna leds av instruktörer som är både duktiga fiskare och har lång erfarenhet av ungdomsverksamhet. All fiskeutrustning och flytvästar finns att låna och det kostar inget att vara med.
- Jag minns själv sommarlovsfiskena som ung. Fisket har gett mig ett intresse som räcker hela livet och ett stort engagemang för vattenmiljöfrågor. Jag hoppas att vi med denna satsning kan ge unga Stockholmare samma möjlighet, avslutar Stefan Nyström.

 Fiskebussen genomförs av Sportfiskarna med stöd från Fiskeriverket som en del i projektet "Fiske i storstan". Mer information om fiskebussen och anmälan till utflykter hittas på 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-06-27 21:49   BeatriceK
Sådant skulle behövas även i mindre städer. Kanske inte just buss men lite hjälp att komma igång. Vi bor 50 meter från en sjö och ungarna vill hemskt gärna fiska. Jag fiskade förvisso mycket med pappa som liten men nu har jag noll koll och barnens far som kommer från en vegatarianfamilj har inte någon fiskebakgrund.

Min största panik vid fiske är väl just om man skulle få napp, slå ihjäl saker är inte min grej (så länge saken inte är mygga).bSå mina barn skulle behöva en aningen mer rutinerad fiskelärare än mig. Deras morfar skulle nog gladeligen ta med dem på fiske varje helg om det gick men han bor 120 mil bort.

Vem vet kanske finns det fiskeskola/fiskekollo även i mindre städer så som vår "byhåla".

Tycker fiskebussen låter som en strålande idé.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!