Artiklar > Höstiga friluftsdagar i Spanien

Höstiga friluftsdagar i Spanien

Av: HeiniH

Höstkylan kryper sig allt närmare, och i takt med detta så drömmer vi nordiska resefantaster  oss iväg till platser där man oberört kan krypa ner i sovsäcken och somna under bar himmel, långt bort ifrån svenskt slask och hösthurv. Södra Spanien omvandlar det deprimerande vädret hemma från vardag till en avlägsen störning i dina annars harmoniska semestertankar, och erbjuder gränslösa mängder äventyr.  

När den stekheta sommarsolen har övergått i ett mildare höstsken så är Spaniens berg en utmärkt plats för livsnjutaren, och klimatet perfekt för diverse aktiviteter. I närheten av Málaga finns alternativ både för den som föredrar att snabbt nå toppen, kullen Gibralfaro med sin fantastiska utsikt ligger alldeles i kant med staden utgör ett trevligt mål för en dagsutflykt, men även för den som hellre spenderar mer tid på högre höjder. Tält må vara det mest utmanande sättet att spendera sina vilostunder, men eftersom de flesta av oss  vanliga dödliga gärna börjar dagen med en ordentlig kopp kaffe, så är det tur att Spaniens berg i princip dignar av små bergsstugor som finns till vårt förfogande. Få saker tillför så mycket avslappning till ens morgon som en panoramautsikt över spanska omgivningar.

Foto: Fraser Mummery

Många svenskar har fallit in i golfens trollbindande famn, och Spanien har gränslöst antal platser där den intresserade kan njuta av denna sport. Mittemellan gröna vidder och turkost vatten ligger vidsträckta golfbanor belägna, både för dem som troget ägnat sig åt sporten i åratal, och för den som mest åker dit för att umgås med likasinnade på golfresorten. Främst Andalucía är känt för sitt breda utbud av golfklubbar och resorter, och vill man istället hitta ett boende där man kan ta en paus från sporten så är båda alternativen lätta att boka på vanliga bokningssidor om resor i Spanien, exempelvis hos Expedia Sverige. På så sätt får du en bra kombination av aktivitet och avslappning, och därmed det bästa av båda världar.


Vattnet, som bekant är ett kännetecken för landet i fråga, behövs inte nödvändigtvis bara användas som en plats för lek (och kanske även rengöring?) för en rutinerad äventyrare. Fiske är en av Spaniens största industrier och vanligaste sysselsättningar bland lokalbefolkningen, och som besökare sägs man få en belöning när man för första gången drar upp en karp ur det kristallklara vattnet. Nöjer man sig med att helt enkelt känna det taktfasta gunget under sin kropp, den salta medelhavsluften i sina näsborrar och den varma vinden smeka axlarna, så kan man lika gärna ta med sig sin egen utrustning och ge sig av på egen hand. Båtar finns att hyra för den som vill pröva lyckan men se i sådana fall till att hålla stenkoll på kursen, så att den trevliga turen inte utvecklas till någonting oönskat.

Spanien är med andra ord ett land av möjligheter, både när det kommer till adrenalin och avslappning. Ett utmärkt resmål för den som vill byta ut en vardagsvecka mot någonting annorlunda. 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in