Nyheter > Geocachevent i Lidköping 21 - 23 april

Geocachevent i Lidköping 21 - 23 april

Arrangemanget börjar på fredagen med ett så kallat "Korv med bröd-event" där man träffas för att umgås, grilla korv och kanske ta någon geocach.

På lördagen hålls det stora huvudeventet med uppstart på Dalängskolan i Lidköping med flera intressanta föreläsningar. Därefter kommer det som många längtat efter, det stora cach-släppet med en stor mängd nya cachar runt om i området.


Foto: Tony West

"På eftermiddagen gör man utflykter, både till hemliga rum på Läckö slott och till en guidad tur vid Lasses grotta på Kinnekulle. Dagen avslutas med Aftercach på en av Lidköpings restauranger där det finns möjlighet att äta en god bit mat och berätta om alla sina upplevelser" berättar Åse Sunnercrantz, Läckö Kinnekulle event.

På söndagen samlas man för ett CiTO-event där man tillsammans städar i naturen. Inom geocaching är det en viktig del av verksamheten att värna om miljön. CiTO är en förkortning av Cache In Trash Out och innebär att alla deltagare samlas på en specifik plats och plockar upp skräp tillsammans.

”Geocaching är ett utmärkt sätt att upptäcka våra vackra omgivningar! Dessutom innebär aktiviteten möjlighet till frisk luft och naturupplevelser i kombination med fysisk ansträngning på olika nivåer som passar alla.” säger Elin Axelsson, Destinationsutvecklare vid Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Här är programmet för dagarna.

Mer information om geocaching.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in