Nyheter > Fin säsongsstart ger julstämning i backarna

Fin säsongsstart ger julstämning i backarna

100 skidanläggningar i Sverige har öppet inför den kommande jul- och nyårshelgen som lockar cirka 400 000 svenskar till backarna. Jul- och nyårsfirarna kan dra nytta av många röda dagar.

– Vi har haft en superfin säsongsstart i fjällen med rikligt med natursnö och kyla, så förutsättningarna är mycket goda. Skidåkning har en stark tradition kring jul; för många innebär snö och möjligheten att åka skidor en extra stark julkänsla, säger Titti Rodling, vd för Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO).

Skidsäsongen är i full gång på skidanläggningar från Värmland och upp till Kiruna. Gott om snö i nedfarterna och på sina håll är det upp mot en meter snö i terrängen. Två av de sydligaste anläggningarna som håller öppet är Tolvmannabacken i Kisa och Vedbobacken i Västerås. Skidbackarna i södra delen av Sverige beräknas komma igång i början av januari.

– Bokningsläget ute på anläggningarna är också bra, vi ser att gästerna bokar sina snöveckor allt tidigare och att fler träningsgrupper samt landslag väljer att åka i Sverige på försäsongen, säger Titti Rodling.

Håll koll på snöläget på Snörapporten.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!