Extreme Film Awards ’09 – tävlingen för alla extremsportare

För andra året fortsätter Burger King att hylla extremsportarna med tävlingen Extreme Film Awards – tävlingen där extremsportare av alla dess slag får möjlighet att visa upp sina talanger. Chanserna att ta hem både ära, berömmelse och pengar har i år dessutom ökat då fyra deltävlingar kommer att genomföras under året.

Av: admin

För andra året fortsätter Burger King att hylla extremsportarna med tävlingen Extreme Film Awards - tävlingen där extremsportare av alla dess slag får möjlighet att visa upp sina talanger. Chanserna att ta hem både ära, berömmelse och pengar har i år dessutom ökat då fyra deltävlingar kommer att genomföras under året.
Extreme Film Awards '09 har blivit snäppet vassare när den i år är uppdelad i fyra omgångar; Spring, Summer, Fall och Winter Awards. I varje deltävling är priset 15 000 kr och även andra- och tredjepristagarna belönas med sköna priser. Spring Awards '09 har nu dragit igång och redan har bidrag ifrån alla grenar inom extremsporten börjat rulla in. 

"Intresset var stort för vår tävling förra året och vi fick in fantastiska filmer. Vi tror att årets tävlingar kommer att locka ännu fler bidrag och det är verkligen roligt att kunna hjälpa till att visa upp den här typen av sport som engagerar och intresserar så många av våra gäster", säger Melina Aristiadou, marknadschef på Burger King.

Alla filmer finns tillgängliga på hemsidan www.burgerking.se/extreme och de filmer juryn tycker är extra bra kommer även att visas i alla Burger Kings 67 restauranger i Sverige samt restauranger i Danmark och får på så vis enorm exponering. Man kommer att kunna följa tävlingsbidragen genom bloggar och streaming video på hemsidan, som är en sann tribut till extremsport.

Förra årets lyckliga vinnare var filmen "The Secondhands" om jibbing gjord av Johan Rosengren och Jonas Wahlstrand. "Extremsport är fortfarande en ganska smal sport och får sällan uppmärksamhet. Att delta och vinna förra årets tävling har verkligen hjälpt oss mycket och gav oss möjlighet att synas", säger Johan Rosengren och hans kollega Jonas Wahlstrand.

Juryn i Spring Awards '09 består av Anders Neuman, chefredaktör på sajten www.transition.se, Daniel Jigensted, regissör och filmfotograf som har gjort musikvideor åt bland andra The Soundtrack of Our Lives, och slutligen Sofia Franséhn, Assistant Marketing Manager på Burger King.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

En cykeltur till Turkana

Den femte cykelturen i Afrika tog Lars till avlägsna områden i norra Kenya. 6 kommentarer

Under Lagos yta

En resa genom Lagos slumområde. 1 kommentar
Länge har Björn imponerats av gamla och grova träd. Här får vi följa med i jakten på Sveriges trädjättar, som är lite svårare än man kan tro. Du ... 4 kommentarer
Niklas vaknade upp en morgon, han hann inte mycket mer än att öppna ögonen innan tusen frågor dök upp i huvudet. “Vart är jag? Vad har hänt med mitt ...
Under fem dagar i juni 2019 gjordes denna solovandring i Bunnerfjällen i Vålådalens naturreservat, Jämtland. 11 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.