Artiklar > Explosiv Styrka

Explosiv Styrka

Av: outside

Marklyft
11. Stå axelbrett och böj dig ner och fatta skivstången med samma bredd. Titta framåt och skjut fram bröstet.22. Räta på benen men håll överkroppen i samma position.
33. Avsluta med att räta på överkroppen och skjuta fram bröstet. Återgå till utgångspositionen genom att långsamt utföra samma rörelser i omvänd ordning.
Marklyft med raka ben
41. Stå något bredare än axelbrett med raka ben och luta dig framåt och fatta skivstången axelbrett. Skjut fram bröstet och titta framåt.52. Titta uppåt och res på överkroppen. Håll ryggen rak genom att skjuta bak skinkorna och fram med bröstet.63. Fortsätt rörelsen tills du står helt upprätt. Tänk på att använda magmusklerna för att underlätta att hålla ryggen rak. Återgå till utgångspositionen genom att långsamt utföra samma rörelser i omvänd ordningStående rodd
71. Stå axelbrett, fatta en skivstång med cirka 10 cm. isär och handflatorna mot kroppen. Låt precis stången nudda vid låren.82. Lyft skivstången mot hakan. Sträva efter att hålla armbågarna högt. Stanna då stången är i höjd med dina axlar. Återgå långsamt till utgångsläget.
”Majja” med skivstång
91. Håll en skivstång bakom huvudet mot trapetsmusklerna, inte mot nacken. Ta ett brett grepp på stången och stå axelbrett. Ha inte mer än hälften av din kroppsvikt på skivstången.102. Behåll ryggen rak (tips: puta med rumpan och titta upp i taket) och böj benen tills låren är parallella med golvet. Tryck dig uppåt så fort att dina fötter lyfter från marken. Landa med svagt böjda ben och upprepa.Grodhopp
111. Sitt på huk med endast tårna i marken. Hoppa framåt så högt och långt du kan. Upprepa.Grodhopp bakåt
121. Sitt på huk med endast hälarna i marken och hoppa bakåt så långt och högt du kan. Upprepa.Boxhopp
14A1. Stå på huk framför en box, ett bord eller något liknande som är stadigt och drygt en halv meter högt. Hoppa upp på boxen/lådan.142. Försök landa mjukt och utan fram- eller bakåtvikt på föremålet. Upprepa.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

I samarbete med