Nyheter > Engelsk snowboardgala

Engelsk snowboardgala

Manchester i England är platsen för en spektakulär snowboardgala kommande helg.
18 åkare av världsclass, däribland svenskarna Tomas Johansson och Stefan Karlsson, tävlar om en prissumma på ca 300 000 Skr.

Utan några berg eller alptoppar bjuder Manchester på en tävling i Snowboard Big Air.
Denna tävling, Nokia Totally Board, har tidigare arrangerats i Polen och Tyskland och nu är det Englands tur att stå som värd.

Lördagen den 13 oktober kommer konstgjord snö att läggas ut i centrala Manchester på en ställning som är 25 m hög. Snön är speciell och man använder olika kemikalier för att kyla ner vattnet, vilket innebär att man kan göra snö även när det är 25 grader varmt!

Stefan Karlsson och Tomas Johansson är svenska representanter i tävlingen. Tomas vann i Polen och kammade då hem 100 000 Skr. Den svenska duon ligger just nu i hårdträning inför OS i Salt Lake City 2002, men gillar även denna typ av arrangemang.

Även en del alpina skidåkare är inbjudna, bl a Jon Olsson och Christian Wiessner. De deltar i en action show. Skidåkarna gör idag nästan samma trick som snowboardåkarna och deras skidor är Twintips med möjligheter att ta av från hoppet och även landa baklänges.

Vid sidan av snödelen står även shower i skateboard och BMX-uppvisningar på programmet i Manchester. Från en stor scen spelar band som Run DMC med flera i takt till Andy McDonalds, USA och Jocke Olssons, Sverige, skateboardtrick i den stora vert-rampen.

20 000 åskådare beräknas titta på evenemanget, förutsatt att vädret är bra.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in